Mike Will Made It

Michael Len Williams II (d. 23 Mart 1989), sahne adı ile Mike Will Made It veya kısaca Mike Will, Amerikalı müzik yapımcısı. Atlanta, Georgia çıkışlı prodüktör, çeşitli hip hop sanatçıları için yaptığı trap tarzı altyapılarıyla tanındı.[1] 2010'lu yıllarda Kanye West'in "Mercy", 2 Chainz'in "No Lie", Juicy J'in "Bandz a Make Her Dance", Rihanna'nın "Pour It Up", Lil Wayne'in "Love Me", Ciara'nın "Body Party", Miley Cyrus'ın "We Can't Stop", Beyoncé'nin "Formation", Kendrick Lamar'ın "Humble" ve Billboard Hot 100 listesinde bir numaraya yükselen Rae Sremmurd'ın "Black Beatles" gibi pek çok hit single'a imza attı. Kendi adına beş mixtape yayınlayan Mike Will, Ransom 2 adını taşıyan ilk stüdyo albümünü Interscope Records etiketiyle piyasaya çıkardı.[2] Sahibi olduğu EarDrummers Entertainment plak şirketi Rae Sremmurd ve Two-9 gibi gruplara ev sahipliği yapmaktadır.[3][4]

Mike Will Made It
Doğum adıMichael Len Williams II
Diğer adlarıMike Will
Doğum23 Mart 1989 (35 yaşında)
Marietta, Georgia, ABD
Tarzlar
Meslekler
Etkin yıllar2005–günümüz
Müzik şirketi
İlişkili hareketler
Resmî sitemikewillmade.it

Diskografi değiştir

Stüdyo albümleri
  • Ransom 2 (2017)
Mixtape'leri
  • Est. in 1989 (Last of a Dying Breed) (2011)
  • Est. in 1989 Pt. 2 (2012)
  • Est. in 1989 Pt. 2.5 (2012)
  • #MikeWiLLBeenTriLL (2013)
  • Ransom (2014)
  • Gotti Made-It (Yo Gotti ile) (2017)

Kaynakça değiştir

  1. ^ Noz, Andrew (30 Nisan 2012). "Beat Construction: Mike WiLL Made It". The Fader. 24 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2015. 
  2. ^ "Mike WiLL Made It, Miley Cyrus, Wiz Khalifa, Juicy J "23"". Complex. 9 Eylül 2013. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2013. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2015. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2015. 

Dış bağlantılar değiştir