Mike Flanagan (yönetmen)

Mike Flanagan (20 Mayıs 1978 doğumlu)[1][2] Amerikalı bir film yapımcısı ve Intrepid Pictures'ın ortağı. Absentia (2011), Oculus (2013), Hush, before I Wake, Ouija: Origin of Evil (hepsi 2016), Gerald's Game (2017) ve Doctor Sleep (2019) dahil olmak üzere yönettiği, yazdığı ve düzenlediği korku filmleriyle tanınır.[3]

Mike Flanagan (yönetmen)

Amerikalı tanınmış aktris Kate Siegel'in eşidir. 2016 yapımı Hush isimli filmi ses getirmiştir.

FilmografiDüzenle

Yönetmen olarakDüzenle

  • Makebelieve (2000)
  • Still Life (2001)
  • Ghosts of Hamilton Street (2003)
  • Oculus: Chapter 3 - The Man with the Plan (2005)
  • Absentia (2011)
  • Oculus 2(2013)
  • Before I Wake (2016)
  • Hush (2016)
  • Ouija: Origin of Evil (2016)
  • Gerald's Game (2017)
  • Doctor Sleep (2019)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Mike Flanagan - Rotten Tomatoes". www.rottentomatoes.com (İngilizce). 26 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2021. 
  2. ^ "Fear the Glass: The Making of "Oculus," the Best Haunted Mirror Movie You'll Ever See". Complex (İngilizce). 12 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2021. 
  3. ^ Miller, Mark L. (18 Şubat 2011). "Bug talks with Mike Flanagan Writer/Director of OCULUS and ABSENTIA!". Ain't It Cool News. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle