Ana menüyü aç

Michelle Phillips

Michelle Phillips
Michelle Phillips 1967'de

Michelle Phillips (doğum adı: Holly Michelle Gilliam, d. 4 Haziran 1944)[1], Amerikalı tanınmış şarkıcı, söz yazarı ve aktris.[2][3][4] Eşi John Phillips birlikte kurdukları müzik grubu The Mamas & the Papas bünyesinde müzik çalışmaları yaptı. 1990'lı yılların popüler gençlik dizisi Beverly Hills, 90210 'da canlandırdığı Abby Malone rolüyle dikkat çekti.[4]

Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Michelle Phillips 4 Haziran 1944'te Long Beach, Kaliforniya'da doğdu.

FilmografiDüzenle

Sinema fikmleriDüzenle

  • 1973: Dillinger
  • 1977: Valentino
  • 1980: The Man with Bogart's Face
  • 1981: Savage Harvest
  • 1991: Scissors
  • 1991: Keep on Running
  • 1995: Congo
  • 2000: The Price of Air
  • 2006: And the Sea Took Us
  • 2015: San Andreas

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1979: Knots Landing
  • 1984: Fox Mystery Theater
  • 1993: Second Chances
  • 1997: Spicy City

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1974: The Death Squad
  • 1974: The California Kid
  • 1984: Secrets of a Married Man
  • 1987: Assault and Matrimony
  • 1989: Trenchcoat in Paradise
  • 1993: Rubdown
  • 1995: Rock 'n' Roll Revolution: The British Invade America
  • 1996: Pretty Poison
  • 2001: Stop at Nothing
  • 2005: California Dreamin': The Songs of 'The Mamas & the Papas'
  • 2007: 1968 with Tom Brokaw
  • 2008: My Music: My Generation - The 60s

Video filmlerDüzenle

  • 2012: Calling Automan: The Auto Feature

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Michelle Phillips". Film Reference. 16 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2014. 
  2. ^ "Michelle Phillips Film Reference Biography". filmreference.com. 16 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2011. 
  3. ^ Phillips Exeter Academy (1903). General Catalogue of Officers and Students, 1783-1903. s. 143. 
  4. ^ a b Nesteroff, Greg (23 Mart 2014). "An Erie tale". The Nelson Star. Erie, Pennsylvania. 23 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Birden fazla |arşivurl= ve |archive-url= kullanıldı (yardım)

Dış bağlantılarDüzenle