Michel Cordes

Fransız oyuncu (1945 – 2023)

Michel Cordes (20 Ekim 1945 – 5 Mayıs 2023), Fransız aktör, yazar ve tiyatro yönetmeni.

Michel Cordes
Cordes 2005'te
Doğum20 Ekim 1945(1945-10-20)
Siran, Fransa
Ölüm05 Mayıs 2023 (77 yaşında)
Grabels, Fransa
EğitimMontpellier Tiyatro Konservatuarı
Meslek
  • Oyuncu
  • yazar
  • tiyatro yönetmeni
Etkin yıllar1968-2023
Çocuk(lar)1

Yaşamı ve kariyeri değiştir

Cordes, 20 Ekim 1945'te Siran, Fransa'da doğdu.[1] Babası Léon Cordes yazardır. Montpellier Tiyatro Konservatuarı'nı bitirdi.[1] 1968'de başladığı oyunculuk kariyerini 2023 yılındaki ölümüne kadar sürdürdü.

En çok; Roland Marci rolünde olduğu TV pembe dizisi Plus belle la vie ve çilingir rolünde olduğu Didier adlı sinema filmiyle akıllarda kaldı.[2] Yer aldığı diğer yapımlar arasında; Poisson-lune (1993), Passionnément (2000), La isla del holandés (2001) ve La Fin du règne animal (2003) sayılabilir.[3]

Özel yaşamı ve ölümü değiştir

Evli bir çocuk babası olan Cordes, 5 Mayıs 2023'te girdiği bunalım nedeniyle Grabels, Fransa'da silahla kendisini vurarak 77 yaşında yaşamını sonlandırmıştır.[4][5][6]

Filmografi değiştir

Sinema değiştir

  • 1993: Poisson-lune
  • 1993: Le Hussard sur le toit
  • 1997: Didier
  • 2000: Passionnément
  • 2000: Une affaire de goût
  • 2000: Sous le sable
  • 2001: Mon père, il m'a sauvé la vie
  • 2001: La isla del holandés
  • 2002: Carnages
  • 2003: Effroyables Jardins
  • 2003: La Fin du règne animal

Televizyon değiştir

TV filmleri değiştir

  • 1995: Les Louves: Lucien
  • 1997: Mauvaises affaires: l'avocat de Ségur
  • 1998: La Femme de l'Italien: Gérard
  • 2001: Permission Moisson: Émile Blanc
  • 2001: Le Prix de la vérité: Louis Vaudran
  • 2003: Fragile: l'adjudant-chef
  • 2005: La Parenthèse interdite: Jean
  • 2009: La Fille du désert: Roland Marci
  • 2013: Petits arrangements avec l'amour: Roland Marci
  • |2014]: Une vie en Nord: Roland
  • 2016: Infiltration: Roland Marci
  • 2016: La Promesse du feu: André le Guen
  • 2019: La Promesse de l'eau: André

TV dizisi değiştir

  • 1989: V comme vengeance
  • 1991: Le Roi Mystère
  • 1994: Police Secrets
  • 1995: L'Instit
  • 1996: Sara
  • 1996–1997: L'Avocate
  • 1998: Le Sélec
  • 1999: L'Histoire du samedi
  • 1999: Tramontane
  • 2003: Cuéntame
  • 2003: Le Camarguais
  • 2003: Une femme d'honneur
  • 2004–2022: Plus belle la vie
  • 2014: Nos chers voisins
  • 2023: La Seria[7]

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b "Michel Cordes". Gala.fr (Fransızca). 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2023. 
  2. ^ "Plus belle la vie : l'acteur Michel Cordes qui incarnait Roland Marci est mort". lesoir.be. 8 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2023. 
  3. ^ "Michel Cordes : comment son rôle de Roland dans Plus belle la vie a été un frein dans sa carrière d'acteur". programme.tv. 10 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2023. 
  4. ^ "La piste du suicide privilégiée après la mort de Michel Cordes, le Roland de " Plus belle la vie "". Le HuffPost. 6 Mayıs 2023. 6 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Michel Cordes, acteur central de " Plus belle la vie ", est mort, la piste du suicide est privilégiée". 5 Mayıs 2023. 5 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi – Le Monde vasıtasıyla. 
  6. ^ "Plus belle la vie : Michel Cordes, qui incarnait Roland Marci dans la célèbre série, est mort par arme à feu". midilibre.fr. 5 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2023. 
  7. ^ "La Seria Ep 2 - Davalada al pais de jos la terra" (Fransızca). 23 Mart 2023. 7 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2023. 

Dış bağlantılar değiştir