Michael Patrick King

Michael Patrick King (14 Eylül 1954 doğumlu) Amerikalı bir yönetmen, yazar ve televizyon ve film yapımcısıdır.

Michael Patrick King
Doğum 14 Eylül 1954 (1954-09-14) (66 yaşında)
Scranton, Pensilvanya,
Meslek Yapımcı, direktör, yazar
Etkin yıllar 1989–günümüz

Yaşam ve kariyerDüzenle

King, Scranton, Pennsylvania'da İrlandalı-Amerikan bir ailede doğdu ve bir Katolik olarak büyüdü.[1] Erie, Pensilvanya'daki Mercyhurst Üniversitesi'ne üç yıl boyunca devam etti.[2]

King, 1975'te New York'a taşındı, komedi yaptı ve oyunlar yazdı. Ayrıca, çoğunlukla Manhattan Punch Line Theatre'da sahne alan The Broadway Local adlı bir komedi doğaçlama grubunun üyesiydi. Sonunda Los Angeles'a taşındı, burada Murphy Brown televizyon dizisi için yazı yazdı ve birkaç Emmy için aday gösterildi.[3] HBO programı The Comeback için ve Will & Grace, Good Advice ve Cybill yayın programları için yazdı.

Sex and the City'nin 1.ve2. yapımlarını üstlendi, şov kariyerinde çok önemli bir yer tutar. Kendisi eşcinseldir [4] ve Greenwich Village'da yaşamaktadır. Bir prodüksiyon şirketi olan Arcade Productions'ın sahibidir.

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Görevi
2020 AJ and the Queen Yaratıcı
2005, 2014 Yaratıcı, yönetmen, yazar, yapımcı
2011–2017 2 Broke Girls Yaratıcı, yazar ve yapımcı
2011 A Mann's World Yönetmen, yazar ve yönetici yapımcı
2010 Yönetmen, yazar ve yapımcı
2008
2001 55 Mercer Street yazar
1999 Larry David: Curb Your Enthusiasm
1998–1999 Will & Grace Yazar ve danışman yapımcı
1998-2004 Sex and the City Yönetmen, yazar ve yönetici yapımcı
1997 Yaratıcı ve yazar
1996 Cybill Yazar ve yapımcı
1994 5 Mrs. Buchanans Yazar ve yaratıcı danışman
Yönetmen ve yazar
1991–1993 Murphy Brown yazar
1990 My Talk Show
How to Be Louise
1989 The Sweet Life Yazar ve yapımcı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Rachel Abramowitz,"Michael Patrick King and Sex and the City 2", Los Angeles Times, May 2, 2010.
  2. ^ "Michael Patrick King Interview 1 of 3". YouTube. 29 Nisan 2013. Erişim tarihi: 30 Mart 2019. 
  3. ^ Michael Patrick King, erişim tarihi: 27 Kasım 2007 
  4. ^ Queer Eye for Straight TV, 7 Mart 2005, erişim tarihi: 27 Kasım 2007 

Dış bağlantılarDüzenle