Michael Brandon

Michael Brandon (doğum adı: Michael Feldman; d. 20 Nisan 1945; Brooklyn, New York, ABD), Amerikalı oyuncu.

Michael Brandon 1977'de Red Alert adlı yapımda

1980'li yılların sonu ve 1990'lı yılların başlarında TRT 1 kanalında yayınlanmış polisiye-aksiyon dizisi Zorlu İkili 'de canlandırdığı Ajan Dempsey karakteriyle bilinir.

Bu dizide ikili oluşturduğu Ajan Makepace karakterini canlandıran partneri oyuncu Glynis Barber ile 1989'dan günümüze evlidir.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • Lovers and Other Strangers (1970)
  • Jennifer on My Mind (1971)
  • 4 mosche di velluto grigio (1971)
  • A Change of Seasons (1980)
  • Rich and Famous (1981)
  • Dempsey and Makepeace (1985)-(1986)
  • Try This One for Size (1989)
  • Présumé dangereux (1990)
  • Me and Orson Welles (2008)
  • Captain America: The First Avenger (2011)

Dış bağlantılarDüzenle