Merve Altınkaya

Türk aktris

Merve Altınkaya (d. 21 Ekim 1985, İstanbul) Türk kadın dizi ve sinema oyuncusu

Merve Altınkaya
Mervealtinkayaresmi.jpg
Doğum 21 Ekim 1985 (1985-10-21) (36 yaşında)
İstanbul
Vatandaşlık Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2004-günümüz

Merve Altınkaya, 21 Ekim 1985 yılında İstanbul'da doğmuştur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde[1] oyunculuk eğitimini tamamladıktan sonra Sinan Çetin'in yapımcılığında çekilen Avrupa Yakası isimli dizide ilk rolünü almış ve oyunculuk[2] kariyerine başlamıştır. Ayrıca Tema Vakfı, Filiz Makarna, Turkcell ve Arzum gibi markaların, reklamlarında oynamıştır.[3]

Filmografi[4]Düzenle

Filmler
Yıl Film Rol
2018 Bizim İçin Şampiyon Zeynep Atman
2016 Değiştir Bakalım Serpil
2013 Vay Başıma Gelenler Zeynep
2012 Sultan Pınar
Diziler
Yıl Dizi Rol
2018 Tufa: Buluşma
2017 Seven Ne Yapmaz Ebru
2015-2016 Poyraz Karayel İpek
2013 Galip Derviş Belgin Derviş
2010 Bitmeyen Şarkı Selma
2008 Baba Ocağı Didem
2007 Senden Başka Yeliz
2004 Avrupa Yakası

Ayrıca BakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "SinemaTürk'te Merve Altınkaya". SinemaTürk. 17 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Beyazperde'de Merve Altınkaya". Beyaz Perde. 24 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Yeni filmi için Dalgıçlık Eğitimi Alıyor". Mynet Haber. 23 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "IMDb'de Merve Altınkaya". 15 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle