Mert Turak

Mert Turak (d. 29 Mart 1980, İzmir) Türk aktör.

Mert Turak
Mert-turak.jpg
Doğum 29 Mart 1980 (1980-03-29) (41 yaşında)
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1999-günümüz
Evlilik
Birgül Kurtçu (e. 2020)

Mert Turak anne tarafından Malatyalı baba tarafından ise Makedonyalıdır. Annesi vergi memuru babası ise öğretmendir. Mert Turak, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur, Bahçeşehir Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Birgül Kurtçu ile 21 Haziran 2020 tarihinde evlenmiştir.[1]

Rol aldığı oyunlarDüzenle

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Yılan Hikayesi 1. Sezon
2000 Yılan Hikayesi 2. Sezon
Gece Martıları
2001 Yılan Hikayesi 3. Sezon
Cesur Kuşku
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
Size Baba Diyebilir miyim?
2005 Maki Ahmet
2007 Komiser Nevzat Çiroz
2008 Avrupa Yakası (Karikatürist - 171 bölüm)
Şöhret Okulu
2011 Başrolde Aşk Aytek
2012 Babalar ve Evlatlar Mahmut
2013 Beni Böyle Sev Nezih
2014 Yeşil Deniz Süleyman
2015 Mucize Aziz
2018 Babamın Ceketi Ferhat
2019 Mucize 2: Aşk Aziz
2021- Kuruluş Osman Petrus

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Mert Turak kimdir, kaç yaşında? Mert Turak kiminle evlendi?". Milliyet. 23 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle