Meredith Monroe

Meredith Monroe (d. 30 Aralık 1968), Amerikalı oyuncu ve model.

Meredith Monroe
Doğum 30 Aralık 1968 (1968-12-30) (52 yaşında)
Houston, Teksas, ABD.
Meslek Oyuncu ve model
Etkin yıllar 1995–günümüz
Evlilik Steven Kavovit (1999-devam)
Çocuk(lar) 2[1]

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Monroe 30 Aralık, 1968'de Houston, Teksas'ta doğdu. Hinsdale Merkez Yüksek Okulu'nda eğitimini tamamlayarak mezun olduktan sonra mankenlik kariyeri için New York'a taşındı.[2][3] 1995'te L'Oreal saç bakımı ürünleri, Disney Resort, Huffy bisikletleri, Ford arabaları ve Mattel oyuncakları gibi ticari markalar için bazı televizyon reklam filmleri ile dergi kataloglarında tanıtım modelliği yaptı. 1997'de oyunculuğa başladı. 1998-2003 yılları arasında yer aldığı Andie McPhee rolünü canlandırdığı televizyon dizisi, Dawson's Creek ve 2005-2013 yılları arasında bazı bölümlerinde yer aldığı Haley Hotchner rolünü canlandırdığı polisiye dizi, Criminal Minds ile bilinir. Ayrıca Sezon 2-3 adlı sürekli olarak yayınlanan bir televizyon programının 4. sezon başı ile sonunda çeşitli bölümlerde yer almış ve son bölümlerin yayınlandığı 6. Sezon'da konuk sanatçı olarak yer almasına karşın buradaki sahneler televizyon yayınında yer almamıştır.[4]

FilmografiDüzenle

Filmler
Yılı Başlık Rolü Notlar
1997 Norville and Trudy Trudy Kockenlocker
Strong Island Boys Weather Girl
1998 Fallen Arches Karissa
2002 Year That Trembled, TheThe Year That Trembled Judy Woods
New Best Friend Hadley Ashton
Minority Report Pre-Crime Public Service Announcer
Full Ride Amy Lear
2003 Manhood Clare
2004 Shadow Man Ms. McKenna Kısa film
2005 Vampires: The Turning Amanda
2006 Not My Life Anita/Ana televizyon Movie
2008 Black Crescent Moon Suzy Beacon
2009 Wake Phaedra
Nowhere to Hide Sara Crane
2011 Low Fidelity
Lift, TheThe Lift Mary Lindsay
Transformers: Dark of the Moon Engineer's Wife
Born Bad Katherine Duncan Video
2016 The Edge of Seventeen Greer Bruner
Televizyon
Yılı Başlık Rolü Notlar
1997 Dangerous Minds Tracy Daiken bölüm: "Everybody Wants It"
Jenny Brianna bölüm: "A Girl's Gotta Pierce"
Hang Time Jill bölüm: "Kristy's Other Mother"
Promised Land Meredith Bix bölüm: "Crushed"
1998 Sunset Beach Rachel 4 bölüm, Uncredited
Night Man bölüm: "You Are Too Beautiful"
Magnificent Seven, TheThe Magnificent Seven Claire Mosley bölüm: "Manhunt"
Players Sarah Nolan bölüm: "Con-undrum"
1998–2003 Dawson's Creek Andie McPhee 69 bölüm
1999 Beyond the Prairie: The True Story of Laura Ingalls Wilder Laura Ingalls Wilder televizyon movie
Cracker: Mind Over Murder Devon Booker bölüm: "Faustian Fitz"
2002 Beyond the Prairie, Part 2: The True Story of Laura Ingalls Wilder Laura Ingalls Wilder televizyon movie
Division, TheThe Division Carol Manning / Jeanette bölüm: "Illusions"
2003 111 Gramercy Park Leah Karnegian televizyon movie
The One Gail Hollander televizyon movie
Mister Sterling Olivia Haynes bölüm: "Statewide Swing"
2004 Joan of Arcadia Michelle Turner bölüm: "Double Dutch"
CSI: Miami Claudia Sanders bölüm: "Under the Influence"
Kevin Hill Kate Ross bölüm: "Snack Daddy"
2005 House Lola bölüm: "Sports Medicine"
Fathers and Sons Young Nora televizyon movie
Strong Medicine bölüm: "Broken Hearts"
Cold Case Cindy Mulvaney bölüm: "A Perfect Day"
2005–2009, 2013 Criminal Minds Haley Hotchner 14 bölüm
2006 Living With Fran Beth bölüm: "Masquerading with Fran"
Not My Life Alison Morgan televizyon movie
CSI: Crime Scene Investigation Sister Bridget bölüm: "Double Cross"
Masters of Horror Celia Fuller bölüm: "Family"
2007 Bones Clarissa Bancroft bölüm: "The Man in the Mansion"
Crossing Jordan Rebecca bölüm: "Fall from Grace"
Wedding Bells, TheThe Wedding Bells bölüm: "The Fantasy"
Shark Nina Weber bölüm: "In Absentia"
2008 Moonlight Cynthia bölüm: "The Mortal Cure"
Californication Chloe Metz bölüm: "Vaginatown"
Private Practice Leah bölüm: "Know When to Fold"
2009 Raising the Bar Prof. Doris Castillo bölüm: "Bobbi Ba-Bing"
Storm in the Heartland Liz McAdams televizyon movie
Mentalist, TheThe Mentalist Verona Westlake bölüm: "Red Bulls"
2010 Deep End, TheThe Deep End Molly Pierson bölüm: "Pilot"
Psych Catherine Bicks / Maddie Bicks bölüm: "Shawn 2.0"
NCIS April Ferris bölüm: "Cracked"
2011 The Closer Tina Lynch bölüm: "Under Control"
Hawaii Five-0 Trisha Joyner bölüm: "Ma'eme'e"
Hart of Dixie Mrs. Breeland 3 bölüm
2012 CSI: NY April Lewis bölüm: "Misconception"
2013 Drop Dead Diva Violet Harwood bölüm: "Trust Me"
The Husband She Met Online Rachel Malemen televizyon movie
2014 NCIS: Los Angeles Heidi bölüm: "SEAL Hunter"
2015 Castle Elise Resner bölüm: "Habeas Corpse"
2018 13 Reasons Why Carolyn Standall 4 bölüm
2018 S.W.A.T. Ainsley bölüm: "School"

KaynakçaDüzenle

  • Dawson's Creek: the Official Companion by Darren Crosdale
  1. ^ Grant, Jasmine. "You May Know What the Dawson's Creek Cast is Up to, But Have You Seen Their Adorable Kids?". vh1.com. Viacom International, Inc. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2018. 
  2. ^ "Meredith Monroe." Contemporary Theatre, Film and Television. Vol. 43. Detroit: Gale, 2002. Gale Biography In Context. Web. 13 Feb. 2013.
  3. ^ Kathë Tibbs; Biff L. Peterson (1999). They Don't Wanna Wait: The Stars of Dawson's Creek. ECW Press. ss. 33-36. ISBN 978-1-55022-389-7. Erişim tarihi: 13 Haziran 2013. 
  4. ^ Petski, Denise (10 Ağustos 2017). "'13 Reasons Why': Jake Weber, Brenda Strong, Meredith Monroe & RJ Brown Join Season 2 Cast". Deadline (İngilizce). 21 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle