Melissa Leo

Amerikalı sinema oyuncusu

Melissa Leo (d. 14 Eylül 1960; Manhattan, New York), Amerikalı oyuncudur. 1984'te oyunculuğa başlamış ve ilk rol aldığı yapım All My Children adlı komedi dizisidir. 2010 yılında Dövüşçü (The Fighter) filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü (Sinema)'nü kazanmıştır. Ayrıca Louie dizisindeki performansıyla da bir Primetime Emmy Ödülü kazanmıştır.[1][2][3][4][5]

Melissa Leo
DoğumMelissa Chessington Leo
14 Eylül 1960 (63 yaşında)
Manhattan, New York, ABD
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1984-günümüz
Çocuk(lar)2

Filmografi

değiştir
  • 1984-1985: All My Children (6 bölüm)
  • 1985: Always
  • 1985: Streetwalkin
  • 1986: Deadtime Stories
  • 1989-1990: The Young Riders (24 bölüm)
  • 1992: Immaculate Conception
  • 1992: Venice, Venice
  • 1993: The Ballad of Little Jo
  • 1993-1997: Homicide: Life on the Street (77 bölüm)
  • 1995: Last Summer in the Hamptons
  • 1999: The 24 Hour Woman
  • 1999: Code of Ethics
  • 2000: Homicide: The Movie
  • 2000: Fear of Fiction
  • 2003: 21 Grams
  • 2005: Hide and Seek
  • 2005: American Gun
  • 2005: The Three Burials of Melquiades Estrada
  • 2006: Falling Objects
  • 2007: Mr. Woodcock
  • 2007: One Night
  • 2007: The Cake Eaters
  • 2008: Frozen River
  • 2009: Greta
  • 2009: Veronika Decides to Die
  • 2010: Welcome to the Rileys
  • 2010: The Dry Land
  • 2010: The Space Between
  • 2010: Conviction
  • 2010: The Fighter
  • 2010-2013: Treme (38 bölüm)
  • 2011: Red State
  • 2012: Francine
  • 2012: Louie (1 bölüm)
  • 2012: Flight
  • 2013: Oblivion
  • 2013: Olympus Has Fallen
  • 2013: Call Me Crazy: A Five Film
  • 2013: Prisoners
  • 2014: The Angriest Man in Brooklyn
  • 2014: The Equalizer
  • 2015: Wayward Pines (10 bölüm)
  • 2016: London Has Fallen
  • 2016: Snowden
  • 2016: The Big Short

Ödülleri

değiştir

Kaynakça

değiştir
  1. ^ "Melissa Leo (54) ve Carla Gugino (43), HT Cumartesi'ye konuştu". Habertürk. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  2. ^ "Melissa Leo to Lead Fox Drama Pilot 'Blood Relative'". ca.movies.yahoo.com. 18 Şub 2020. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  3. ^ "Melissa Leo & Bill Pullman Seal Deals For 'Equalizer' Sequel". IMDb. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ Wade, Chase. "Why Melissa Leo lost herself an Oscar". 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  5. ^ "Will Leo be an Oscar knock-out?". BBC News. 4 Şub 2011. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 

Dış bağlantılar

değiştir