Melek Şahin

Melek Şahin (d. 11 Şubat 1971, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Melek Şahin
Doğum 11 Şubat 1971 (1971-02-11) (51 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1999-günümüz
Evlilik
Necmi Yapıcı
(e. 1996; b. 2001)

HakkındaDüzenle

Melek Şahin, 11 Şubat 1971 yılında İstanbul'da doğmuştur. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünden mezun olmuştur.

KariyeriDüzenle

İlk televizyon projesi olan "Ayrılsak da Beraberiz" ile seyirci karşısına çıkmıştır. Dizide, evin temizlikçisi ve Çaycı Hüseyin'in (Alparslan Özmol) eşi olarak "Çocuklar Duymasın" projesinin de temellerini atmıştır. "Çocuklar Duymasın" dizisinde "Emine" karakterine hayat vermiştir.[1][2]

FilmografisiDüzenle

Yıl Proje Kanal Karakter
1999 Ayrılsak da Beraberiz TRT 1 Emine
2002 Çocuklar Duymasın Emine
2004 Büyük Buluşma Nebahat
2004 Çocuklar Ne Olacak Emine
2006 Gönül
2007 Eşref Saati
2008 Ateş ve Barut Naciye
2008 Kötüler Konağı Füsun Tekin
2008 Sevgili Düşmanım
2014 Piyasadan Büyük Alacağımız Var Sinema Filmi Adile
2014 İçimdeki İnsan Sinema Filmi Sabahat
2002-2005, 2004,
2010-2012,
2013-2014,
2017-2019
Çocuklar Duymasın TGRT / Star TV / Atv / Fox / Kanal D Emine, Hayriye

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "SinemaTürk'te Melek Şahin". 6 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Çocuklar Duymasın'ın Emine'si 2 Rolde Birden Yer Alacak". Haberler. 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2021.