Ana menüyü aç

Meksiko metrosu istasyonları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu madde, Meksika'nın başkenti Meksiko'da faaliyet gösteren Meksiko metrosunun istasyonlarının bir listesini, alfabetik sırayla içermektedir. 12 hattın olduğu metro ağında toplam 195 istasyon bulunur.[1]

İstasyonlarDüzenle

İstasyon Hat(lar) Bağlanan otobüs hat(lar)ı Bağlanan troleybüs hat(lar)ı Bağlanan metrobüs ve diğer raylı sistem hat(lar)ı
Acatitla 162B, 163, 163A, 163B, 164, 166, 167
Aculco 39, 39A, 39B
Agrícola Oriental 162B, 163, 163A, 163B, 164, 166, 167 Q
Allende
Apatlaco 39, 39A, 39B
Aquiles Serdán G, I
Aragón
Atlalilco     1D, 52C E
Auditorio
Autobuses del Norte A
Azcapotzalco
Balbuena
Balderas    
Barranca del Muerto
Bellas Artes     A
Bondojito 33, 37 G
Bosque de Aragón
Boulevard Puerto Aéreo AG10-36 G
Buenavista      
Calle 11
Camarones G, I
Canal del Norte 33
Canal de San Juan 47A, 162B, 163, 163A, 163B, 164, 166, 167
Candelaria     33, 37
Centro Médico    
Cerro de la Estrella 1D, 52C, 57C, 161D E, Q
Chabacano       31B, 145A
Chapultepec G, I
Chilpancingo
Ciudad Azteca
Ciudad Deportiva
Colegio Militar
Constitución de 1917 1D, 47A, 52C, 161, 161C, 161D, 161E, 161F, 162, 165A E, T
Constituyentes 57C
Consulado     33, 37
Copilco
Coyoacán
Coyuya 39, 39A, 39B
Cuatro Caminos 57C
Cuauhtémoc
Cuitláhuac I
Culhuacán
Deportivo 18 de Marzo    
Deportivo Oceanía 43
División del Norte
Doctores A
Ecatepec
Eduardo Molina
Eje Central A
El Rosario     G, I
Ermita     31B, 145A E
Escuadrón 201 39, 39A, 39B
Etiopía/Plaza de la Transparencia
Eugenia
Ferrería  
Fray Servando 33, 37
Garibaldi     A, LL
General Anaya 31B, 145A
Gómez Farías
Guelatao 162B, 163, 163A, 163B, 164, 166, 167
Guerrero    
Hangares 43
Hidalgo     LL
Hospital 20 de Noviembre
Hospital General S
Impulsora
Indios Verdes
Instituto del Petróleo     A
Insurgentes
Insurgentes Sur
Isabel la Católica
Iztacalco 39, 39A, 39B M
Iztapalapa 1D, 52C E, Q
Jamaica     33, 37
Juanacatlán
Juárez 39, 39A, 39B M
Lagunilla
La Paz
La Raza    
La Viga
La Villa-Basílica LL
Lázaro Cardenas A
Lindavista
Los Reyes
Miguel Ángel de Quevedo 60 K
Martín Carrera     33, 37 LL
Merced
Mexicaltzingo
Misterios
Mixcoac     1D D
Mixiuhca 39, 39A, 39B
Moctezuma 39
Morelos     37
Múzquiz
Nativitas 31B, 145A
Nezahualcóyotl
Niños Héroes
Nopalera
Normal
Norte 45
Obrera A, S
Observatorio
Oceanía     43 G
Olímpica
Olivos
Panteones
Pantitlán         168 Q
Parque de los Venados
Patriotismo
Peñón Viejo 162B, 163, 163A, 163B, 164, 166, 167
Periférico Oriente
Pino Suárez    
Plaza Aragón
Polanco
Politécnico CP
Popotla
Portales 31B, 145A D
Potrero
Puebla
Refinería
Revolución
Ricardo Flores Magón
Río de los Remedios
Romero Rubio
Salto del Agua     A
San Andrés Tomatlán
San Antonio
San Antonio Abad 31B, 145A
San Cosme
San Joaquín
San Juan de Letrán A
San Lázaro     39, 39A, 39B    
San Pedro de los Pinos
Santa Anita     33, 37
Santa Marta 1D, 52C, 162B, 163, 163A, 163B, 164, 166
Sevilla
Tacuba    
Tacubaya      
Talismán 33, 37
Tasqueña 141, 142, 143, 144, 145, 145A, 146, 147, 148, 149 A, K
Tepalcates 162B, 163, 163A, 163B, 164, 166, 167 S
Tepito
Terminal Aérea 43 G
Tezonco
Tezozómoc
Tláhuac
Tlaltenco
Tlatelolco
UAM-I 1D, 52C, 161D E
Universidad 162D
Valle Gómez
Vallejo
Velódromo
Viaducto 31B, 145A
Villa de Aragón
Villa de Cortés 31B, 145A M
Viveros/Derechos Humanos
Xola 31B, 145A
Zapata     1D, 52C D
Zapotitlán
Zaragoza 162B, 163, 163A, 163B, 164, 166, 167
Zócalo

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Datos de operacion" (İspanyolca). Metro de la Ciudad de Mexico. 1 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2016.