Mastodon (müzik grubu)

Mastodon, 1999'da Atlanta, Georgia'da kurulmuş Amerikan heavy metal grubu. Grubun toplam altı stüdyo albümü vardır. The Hunter, Billboard 200 listesine 10. sıradan giriş yapmıştır. Grubun son stüdyo albümü "Once More 'Round the Sun" ilk hafta 34,000 adet satarak büyük başarı elde etmiştir.[1]

Mastodon
Mastodon, 2007'de Heineken Jammin' Festival'de sahnede.
Genel bilgiler
Başladığı yer Atlanta, Georgia, ABD
Tarzlar Progressive metal, sludge metal, death metal
Etkin yıllar 2000–present
Müzik şirketi Relapse, Reprise, Roadrunner
İlişkili hareketler Lethargy, Today Is the Day, Scott Kelly
Resmî site mastodonrocks.com
Üyeler Troy Sanders
Brent Hinds
Bill Kelliher
Brann Dailor
Eski üyeler Eric Saner

DiskografiDüzenle

  • Remission (2002)
  • Leviathan (2004)
  • Blood Mountain (2006)
  • Crack the Skye (2009)
  • The Hunter (2011)
  • Once More 'Round the Sun (2014)

Grup üyeleriDüzenle

Şimdiki üyeler
  • Troy Sanders – Bas gitar, vokal (2000–günümüz)
  • Brent Hinds – Gitar, vokal (2000–günümüz)
  • Bill Kelliher – Gitar, geri vokal (2000–günümüz)
  • Brann Dailor – Bateri, vokal (2000–günümüz)
Eski üyeler
  • Eric Saner – Vokal (1999–2000)

Ödül ve adaylıklarDüzenle

Grammy ÖdülleeriDüzenle

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Colony of Birchmen" En İyi Metal Performansı Adaylık
2012 "Curl of the Burl" En İyi Hard Rock/Metal Performansı Adaylık

Metal Hammer Golden Gods ÖdülleriDüzenle

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Brent Hinds & Bill Kelliher" En İyi Shredder Kazandı
2012 "Brann Dailor" En İyi Baterist Belirlenmedi

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle