Mary Beth Peil

Mary Beth Peil (d. 25 Haziran 1940; Davenport, Iowa), Amerikalı oyuncu ve şarkıcıdır.

Mary Beth Peil
Mary Beth Peil 2011 (cropped).jpg
Mary Beth Peil (2011)'de
Doğum Mary Beth Peil
25 Haziran 1940 (1940-06-25) (80 yaşında)
Davenport, Iowa, ABD. Amerika Birleşik Devletleri
Milliyet Amerikalı
Meslek Oyuncu ve şarkıcı
Etkin yıllar 1960'lar-günümüz
Ödüller Obie Performans Ödülü, Tony Ödülü

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

25 Haziran 1940'ta Davenport, Iowa'da doğan oyuncu ve şarkıcı Mary Beth Peil 2017 yapımı başrolü İrlandalı oyuncu Robert Sheehan ile paylaştığı romantik film The Song of Sway Lake ile göz doldurmuştur.

Rol aldığı televizyon dizileri; 1992'den 1994'e kadar Law & Order ve 1998'den 2003'e kadar Dawson's Creek ile bilinir.

FilmografiDüzenle

Sinema filmleriDüzenle

  • 2004: The Stepford Wives
  • 2006: Shortbus
  • 2008: Mirrors
  • 2013: Contest
  • 2017: The Song of Sway Lake

Televizyon dizisiDüzenle

  • 1998: Dawson's Creek

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1999: Dawson's Creek: Behind the Scenes
  • 1999: Songs from Dawson's Creek
  • 2003: The Reagans

Dış bağlantılarDüzenle