Mark LaMura

Mark LaMura (adının Mark La Mura veya Mark Lamura olarak da yazıldığı görülür; d. 18 Ekim 1948 - ö. 11 Eylül 2017[1]), Amerikalı oyuncudur. Oyuncunun evli olup bir kızı vardı. 1977'den 2005 yılına kadar dönüşümlü olarak Mark Dalton karakterini canlandırdığı televizyon dizisi All My Children ile yıldızı parladı. 1988 yılında bu dizideki performansıyla Emmy Ödülü'ne dalında aday gösterildi.[2] Ayrıca 1990 yılında Uzay Yolu: Yeni Nesil dizisinde "Transfigurations" adlı bölümde John Doe olarak göründü. Tiyatro kariyerinde ise William Shakespeare oyunları ve Dorothy Hale gibi tiyatro oyunlarında sahne aldı.[3][4]

2013 yapımı yeniden piyasaya sürülen The Odd Couple adlı yapımdaOscar Madison karakterini canlandıran oyuncuya yine diğer bir oyuncu Jeff Talbott'da Felix Ungar olarak eşlik etmiştir.[5] Ünlü Amerikalı oyuncu Mark LaMura geçirdiği kanser hastalığı sonucu 11 Eylül 2017'de 68 yaşında ölmüştür.[6]

FilmografiDüzenle

FilmlerDüzenle

  • 2011 : One Fall
  • 2011 : Trinity Goodheart
  • 2011 : Something Borrowed
  • 2010 : Christmas Cupid
  • 2010 : Trim
  • 2007 : Mattie Fresno and the Holoflux Universe
  • 2002 : City by the Sea
  • 1993 : Star
  • 1992 : Criminal Behavior
  • 1992 : Those Secrets
  • 1990 : The Russia House
  • 1989 : See You in the Morning
  • 1976 : Bernice Bobs Her Hair
  • 1972 : On the Lam

TelevizyonDüzenle

Yer aldığı televizyon dizileri :

  • 2011 : Untitled Jersey City Project
  • 2001-2010 : Law & Order: Special Victims Unit
  • 2009 : Damages
  • 2007 : Six Degrees
  • 2007 : One Life to Live
  • 1997 : As the World Turns
  • 1980-1995 : All My Children
  • 1986-1991 : L.A. Law
  • 1986 : Matlock
  • 1976 : Kojak

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "AMC Vet Passes Away" 15 Eylül 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Soap Opera Digest. September 12, 2017.
  2. ^ Haithman, Diane (13 Mayıs 1988). "Three Networks Share 1987-88 Daytime Emmy Lead". Los Angeles Times. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2017. 
  3. ^ McBride, Walter. "Photo Coverage: Rise of Dorothy Hale Cast Opening & Party." OffbroadwayWorld.com. BroadwayWorld.com. October 1,. 2007. Web. 12 Jan. 2012.
  4. ^ Gehman, Geoff "Weighing in on 'Merchant' Actors Discuss Taxing Roles in Pa. Shakespeare Production." 14 Eylül 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Allentown, Pennsylvania: The Morning Call. July 15, 1994. p. D-01.
  5. ^ "Playbill.com". 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2017. 
  6. ^ "Pioneer Theatre Company finds dramatic match". 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2017. 

Ayrıca bakınızDüzenle

  • "La Mura is No Pigeon." Akron Beacon Dergisi [Akron, OH] 23 June 1994: B7. Print. (abonelik gereklidir)

Dış bağlantılarDüzenle