Marijam Agischewa

Marijam Agischewa (d. Melan Schwarz; 22 Aralık 1958, Hangzhou), Çin'de doğmuş Alman aktristir.

YaşamıDüzenle

Hangzhou, Çin'de 1958'de Tatar ve Avusturya asıllı diplomat ailenizi kızı olarak doğdu. Çocukluğunu babasının işi nedeniyle bulunduğu Doğu Berlin'de geçirdi. Berlin'de bulunan Ernst Busch Oyunculuk Sanatları Akademisi'nde okudu. 1975 yılında 17 yaşında çocuk yaşlarda oyunculuk kariyerine başlayan Agischewa 1980'de ise artık Almanya'da bilinen bir oyuncuydu. Oyuncu birçok yapımda başrolde oynamasına karşın asıl tanınması pembe dizi Judith Wagner rolünü canlandırdığı 2008-2009 yılları arasında yer aldığı "Mutluluğa Giden Yol" ile olmuştur.

FilmografiDüzenle

  • Geschwister (1975)
  • Marta, Marta (1979)
  • Leutnant Yorck von Wartenberg (1981)
  • Polizeiruf 110 - Harmloser Anfang (1981)
  • Arzt in Uniform (1982)
  • Klassenkameraden (1984)
  • Familie Neumann (1984)
  • Polizeiruf 110 – Draußen am See (1984)
  • Treffpunkt Flughafen (1986)
  • Der Staatsanwalt hat das Wort - Unbefleckte Empfängnis (1987)
  • Die Männer vom K3 – Der Vollmondmörder (1991)
  • Matchball (1994)
  • Freunde für's Leben (1994 - 1996)
  • Novalis – Die blaue Blume (1995)
  • Dr. Sommerfeld - Neues vom Bülowbogen (19982002)
  • In weiter Ferne, so nah (1999)
  • Ein Liebhaber zu viel ist noch zu wenig (2002)
  • Tatort – Rückspiel (2002)
  • Der See der Träume (2006)
  • Eine Liebe in Königsberg (2006)
  • Pfarrer Braun (2008, 1 bölüm)
  • Wege zum Glück (20082009)
  • Sturm der Liebe (2009)
  • Tatort – Der Fluch der Mumie (2010)
  • In aller Freundschaft - Die jungen Ärzte - TV dizisi (2015-...)

Dış bağlantılarDüzenle