Marianne Leone Cooper

Marianne Leone Cooper (d. 2 Ocak 1952), Amerikalı oyuncu, senarist ve deneme yazarıdır.[1][2] Uzun soluklu rol aldığı televizyon dizisi Christopher Moltisanti'nin annesini canlandırdığı "The Sopranos" ile bilinir.[3]

Marianne Leone Cooper
Marianne Leone Cooper.jpg
Doğum Marianne Leone
2 Ocak 1952 (1952-01-02) (69 yaşında)
Boston, Massachusetts, ABD.
Diğer ad(lar)ı Maryanne Leone
Meslek Oyuncu, senarist
Etkin yıllar 1985-günümüz
Evlilik Chris Cooper (1983-devam)
(1 çocuk)

1983'ten günümüze oyuncu Chris Cooper ile evli olan oyuncuin tek çocuğu Jesse ismindeki oğlu 17 yaşında serebral kanamadan ölmüştür.

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • True Love (1989)
  • Goodfellas (1990)
  • Mortal Thoughts (1991)
  • City of Hope (1991)
  • Household Saints (1993)
  • The 24 Hour Woman (1999)
  • Du poil sous les roses (2000)
  • Loosies (2011)
  • The Three Stooges (2012)
  • Joy (2015)

TelevizyonDüzenle

  • Kate e Allie - televizyon dizisi, bölüm 2x21 (1985)
  • The Sopranos - televizyon dizisi, 9 bölüm (2002-2007)
  • Brotherhood - televizyon dizisi, bölüm 2x3 (2007)
  • Come distruggere il tuo capo - televizyon filmi (2013)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ http://www.wickedlocal.com/plymouth/topstories/x1402245173/I-AM-PHIL-Marianne-Leone-performs-in-Phil-s-season-opener
  2. ^ "Marianne Leone - Author Profile and Information". Simonandschuster.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2010. 
  3. ^ Sweeny, Emily (2 Eylül 2007). "See the stars in your backyard". Boston Globe. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2007. 

Dış bağlantılarDüzenle