Macaulay Culkin

Amerikalı oyuncu ve şarkıcı

Macaulay Carson Culkin (d. 26 Ağustos 1980, New York), Amerikalı oyuncudur. Culkin, Evde Tek Başına, Evde Tek Başına 2 ve Richie Rich filmlerinde rol aldı. Oyuncu Mila Kunis ile 2002-2010 yılları arasında beraberlik yaşadı.

Macaulay Culkin
Macaulay Culkin singing (2010).jpg
Macaulay Culkin (2010, Berlin Film Festivali)
Doğum Macaulay Carson Culkin
26 Ağustos 1980 (1980-08-26) (42 yaşında)
New York, ABD
Meslek oyuncu, müzisyen, podcast yayıncısı
Etkin yıllar
  • 1985–1994 * 1998–günümüz
Boy 171 santimetre
Evlilik Rachel Miner (1998–2002)
Partner(ler) Mila Kunis (2002-2010)
Brenda Song (2017-günümüz)
Çocuk(lar) 1

Culkin 2013 yılında New York merkezli, pizza temalı komedi rock grubu Pizza Underground'ın kurucu ortağı ve vokalistiydi; 2016'da Culkin, Pizza Underground'ın ayrıldığını ve bir sonraki albümlerinin son olacağını belirtti.

Günümüzde hicivli bir pop kültürü web sitesinin ve Bunny Ears adlı podcast'in yayıncısı ve CEO'sudur.[1]

İlk yıllarıDüzenle

Culkin, Manhattan, New York doğumlu ve Yorkville, Manhattan'da büyüdü. Patricia Brentrup ve Broadway yapımları için bilinen eski bir tiyatro oyuncusu Kit Culkin'in oğludur. Culkin Roma Katoliktir; Profesyonel Çocuklar Okulu'na geçmeden önce 5 yıl boyunca bir Katolik okuluna (Joseph Yorkville Okulu) gitti. Ve Michael Jackson'ın Black or White şarkısının klibinde de oynamıştır ve MJ ile dost olmuşlardır.

Özel hayatıDüzenle

İlişkileriDüzenle

Culkin, 27 Mayıs 2004 tarihinde Larry King Live programı ile ilgili bir röportajda, bir çocuk oyuncu olarak hayatını, aile hayatındaki çatışmayı tartışmasına rağmen, babasından yabancılaşması ve 14 yaşında oyunculuktan nasıl emekli olduğu dahil özel hayatının yönlerini ifşa etmekten kaçınma eğiliminde olduğunu belirtti. Culkin, aktris Rachel Miner ile 1998'de her ikisi de 18 yaşındayken evlendi[2][3], ancak 2000'de ayrıldılar[4] ve 2002'de boşandılar.[5]

Culkin, Mayıs 2002'de aktris Mila Kunis ile çıkmaya başladı. 2006'da New York'ta yaşarken, Kunis Los Angeles'ta yaşıyordu.[6] 3 Ocak 2011'de Kunis'in sözcüsü, Culkin ve Kunis'in ilişkilerini birkaç ay önce sonlandırdıklarını doğrulayarak, "Ayrılmaları dostane idi ve yakın arkadaş olarak kaldılar." şeklinde konuştu.[7] Culkin, 2013'ten beri Paris'te yaşıyor.[8]

Ekim 2017 itibarıyla Culkin, Changeland'ın yıldızı Brenda Song ile ilişki içindedir.[2][9] 5 Nisan 2021'de Song, Culkin'in ölen kız kardeşinin ardından çiftin Dakota Song Culkin adlı oğlunu doğurdu.[10] Culkin, oğlunun doğumundan kısa bir süre sonra The Joe Rogan Experience'ın 2018 bölümünde Song ile olan ilişkisi hakkında yaptığı yorumlar yeniden gün yüzüne çıktı. Asyalıları klişeleştirdiği için eleştirildi. Röportajda Culkin Song'un gözlerinin şekli hakkında şaka yaptı ve gelecekteki çocuklarından "evin etrafında koşan küçük Sean Lennons" olarak söz ederken, "Asyalı bir kız arkadaşı olduğu için Asyalı şakalar yapabileceğini" iddia etti.[11]

Michael Jackson ile arkadaşlığıDüzenle

Culkin ilk Home Alone filminin zamanında pop şarkıcısı Michael Jackson[12] ile arkadaş oldu ve Jackson'ın 1991 "Black or White" klibinde göründü.[13] 2005'te Jackson'ın cinsel çocuk istismarı davasında Culkin, Jackson'la yatakta yattığını ancak asla taciz edilmediğini ifade etti. Culkin, Jackson aleyhindeki iddiaları "kesinlikle saçma" olarak reddetti.[14] Culkin, 3 Eylül 2009'da Jackson'ın cenazesine katıldı.[15] Culkin ayrıca Jackson'ın çocukları Paris Jackson, Prince ve Michael Jr.'ın vaftiz babasıdır.[16] 2020'de Esquire dergisine şunları söyledi: "Ben hiçbir şey görmedim; o hiçbir şey yapmadı".[17]

FilmografiDüzenle

 
1991 yılında Culkin
Yıl Film Rolü Notlar
1985 The Midnight Hour Cadılar Bayramı Çocuğu
1988 The Equalizer Paul Gephardt (1 bölüm)
1988 Rocket Gibraltar Cy Blue Black
1989 See You in the Morning Billy Livingstone
1989 Uncle Buck Miles Russell
1990 Jacob's Ladder Gabe Singer Geçmiyor
1990 Evde Tek Başına Kevin McCallister Bir Sinema Filminde Komik oyuncu Amerikan Komedi Ödülü
Şikago Film Eleştirmenleri Birliği
Genç Artist Ödülleri
Adaylık – En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü listesi - Müzikal veya Komedi (Sinema)
1991 Wish Kid Nicholas McClary (seslendirme)
1991 Only the Lonely Billy Muldoon
1991 My Girl Thomas J. Sennett MTV Movie Award for Best Kiss Anna Chlumskyile paylaştı
Adaylık – En İyi On-Screen Duo MTV Film Ödülü Anna Chlumsky ile paylaştı
1992 Evde Tek Başına 2 Kevin McCallister
1993 Dangerous - Kısa film Kendisi
1993 The Good Son Henry Evans Adaylık – En İyi Kötü Adam MTV Film Ödülü
1993 The Nutcracker Fındıkkıran Prensi
1994 Getting Even with Dad Timmy Gleason
1994 The Pagemaster Richard Tyler
1994 Frasier Elliot (Seslendirme) (1 bölüm)
1994 Richie Rich Richie Rich
2000 Madame Melville Carl Play
2003 Party Monster Michael Alig
2003 Will & Grace Jason "J.T." Towne 1 bölüm
2004 Foster Hall Clark Hall
2004 Saved! Roland
2004 Jerusalemski Sindrom Bilinmeyen
2005–2010 Robot Chicken Bastian Bux (seslendirme)/ Kevin McCallister / Billy / Çocuk (seslendirme) 5 bölüm
2007 Sex and Breakfast James Fitz
2009 Kings Andrew Cross TV dizisi
2010 The Park A celebration of Central Park made for the New York Times.
2011 The Wrong Ferarri, A Screwball Tragedy - A Film by Adam Green Various Film tamamen iPhone ile çekildi.
2015 Adam Green's Aladdin Ralph
2019 Changeland Ian

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Jensen, Erin (29 Kasım 2018). "Macaulay Culkin to legally change middle name to something totally outrageous". USA Today. 26 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2019. 
  2. ^ a b Respers France, Lisa (March 21, 2018). "Macaulay Culkin gets real personal" 27 Mart 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. CNN.
  3. ^ "He's not home alone now. (teen actors Rachel Miner and Macaulay Culkin, both 17, announce their marriage intentions)(Brief Article) | HighBeam Research". Highbeam.com. 13 Nisan 1998. 24 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2009. 
  4. ^ Tyrangiel, Josh (14 Ağustos 2000). "People: August 14, 2000". Time. 13 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2010. 
  5. ^ Friedman, Roger (20 Ağustos 2002). "Macaulay Culkin's Happy 'Ending'". Fox News. 26 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2010. 
  6. ^ "Culkin and Kunis Plan a Wedding". Hollywood.com. 14 Ocak 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ Jessica Derschowitz (3 Ocak 2011). "Mila Kunis and Macaulay Culkin Split". CBS News. 6 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2011. 
  8. ^ Grazia.fr (10 Mayıs 2016). "VIDEO - Macaulay Culkin dans C à vous : Les choses vont plutôt bien pour moi, j'ai de la chance". Grazia.fr (Fransızca). 9 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2017. 
  9. ^ "EXCLUSIVE: Macaulay Culkin and Brenda Song Are Dating, Show PDA During Theme Park Date: Pics!". Entertainment Tonight. 1 Ekim 2017. 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2018. 
  10. ^ "Macaulay Culkin and Brenda Song Quietly Welcome Their First Baby". E! Online. 12 Nisan 2021. 12 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2021. 
  11. ^ Yam, Kimmy (14 Nisan 2021). "Macaulay Culkin's past comments and how white parents might 'other' their multiracial children". NBC News (İngilizce). 15 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2021. 
  12. ^ Leonard, Kevin (1 Ağustos 2013). "Michael Jackson was surprise guest on family vacation of former Laurel High teachers". The Baltimore Sun. 23 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2013. 
  13. ^ "Michael Jackson With Macaulay Culkin". YouTube. 22 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2013. 
  14. ^ "Culkin: Jackson 'never' molested me". CNN. 11 Mayıs 2005. 1 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2021. 
  15. ^ Kaufman, Gil (4 Eylül 2009). "Michael Jackson's Kids Lay Golden Crown On His Casket At Funeral". MTV.com. Viacom. 6 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2010. 
  16. ^ "Macaulay Culkin Now: We Totally Forgot The Actor Is Paris Jackson's Godfather". huffingtonpost.ca. 19 Aralık 2016. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Macaulay Culkin Wants to Set the Record Straight About His Relationship With Michael Jackson". Esquire. 11 Şubat 2020. 12 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle