Ana menüyü aç

Eric Breed, bilinen adıyla : MC Breed (12 Haziran 1971-22 Kasım 2008)[1], Amerikalı siyahi rap şarkıcı ve müzisyenidir. 1991'de müzik yaşamına adım atmış müzisyen Tupac Shakur ile beraber ortak çalışmalar yaptılar. 1993'teki The New Breed albümü ile tanınmıştır. MC Breed sahne adıyla bilinen şarkıcı geçirdiği rahatsızlık sonucu hastanede tedavi görmüş taburcu olduktan sonra kaldığı bir arkadaşının evinde uykusunda 22 Kasım 2008'de henüz 37 yaşında ölmüştür.

DiskografiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • 1991 MC Breed & DFC
  • 1992 20 Below
  • 1993 The New Breed
  • 1994 Funkafied
  • 1995 Big Baller
  • 1996 To Da Beat Ch'all
  • 1997 Saucy
  • 1998 Flatline
  • 1999 It's All Good
  • 2000 The Thugz
  • 2000 Rare Breed
  • 2001 The Fharmacist
  • 2004 The New Prescription

KaynakçaDüzenle