M. Night Shyamalan

Manoj Nelliyattu Shyamalan (d. 6 Ağustos 1970, Mahé, Pondicherry), BAFTA, Altın Küre ve Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş, Hint yönetmen, film yapımcısı, yazar ve oyuncu. Bu dünya ile öteki dünya arasında gidip gelen kahramanların korku ve gerilim öyküleriyle ünlenen M. Night Shyamalan, Alfred Hitchcock'un yeni nesil varisi olarak kabul edilmektedir. Milyonlarca dolarlık gişe başarıları elde ettiği Altıncı His, Köy ve İşaretler filmlerinin yönetmenliğini yapmış, ayrıca yönettiği her filmin senaryosunu da kendisi yazıp, yapımcılığını üstlenmiştir. Ayrıca her filminde de kendisine ufak bir rol vermekte ve bu sayede her filminde görünmektedir.

M. Night Shyamalan
MrShyamalan.jpg
M. Night Shyamalan (2006)
Doğum Manoj Nelliyattu Shyamalan
6 Ağustos 1970 (1970-08-06) (50 yaşında)
Mahé, Pondicherry, Hindistan
Meslek film yönetmeni, film yapımcısı, senarist ve oyuncu
Evlilik Bhavna Vaswani (e. 1993)
Ödüller Nebula Award for Best Script, 2000, Altıncı His filmi için
İmza
Signature shyamalan.jpg

FilmografiDüzenle

Yıl Film Akademi Ödülü BAFTA Altın Küre
Aday gösterildi Kazandı Aday gösterildi Kazandı Aday gösterildi Kazandı
1992 Praying with Anger
1998 Wide Awake
1999 Altıncı His
6
4
2
2000 Ölümsüz
2002 İşaretler
2004 Köy
1
2006 Sudaki Kız
2008 Mistik Olay
2010 Son Hava Bükücü
2010 Şeytan
2013 Dünya: Yeni Bir Başlangıç

Dış bağlantılarDüzenle