Mélissa Désormeaux-Poulin

Mélissa Désormeaux-Poulin (d. 1981; Québec), Kanadalı oyuncu.

Mélissa Désormeaux-Poulin
Doğum 1 Ocak 1981 (1981-01-01) (40 yaşında)
Québec
Meslek Aktris

BiyografiDüzenle

Oyunculuk kariyerine ilk olarak 'Magic Crunch de Magic Post' isimli bir mısır gevreği reklamında rol alarak başlayan oyuncu, daha sonra 1989'la 1993 yılları arasında yayınlanan 'Jamais deux sans toi'da ve 1990 tarihli 'Une faim de loup'de yer almıştır. Genellikle televizyon dizi ve filmlerinde oyunculuk yapan oyuncu, en son Wajdi Mouawad'ın aynı isimli tiyatro oyunundan sinemaya uyarlanan, Kanada yapımı İçimdeki Yangın isimli filmde Jeanne Marwan rolünü oynamış ve bu film, onun uluslararası çapta tanınmasını sağlamıştır.

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 2013 : Gabrielle : Sophie
  • 2012 : Hors les murs : Anka
  • 2012 : Omertà : Roxanne Gauthier
  • 2010 : İçimdeki Yangın: Jeanne Marwan
  • 2009 : À vos marques... party! 2 : Gaby Roberge
  • 2009 : Dédé à travers les brumes : Sophie
  • 2006 : À vos marques, party ! : Gaby Roberge
  • 2005 : La Sauvegarde (court métrage)

TelevizyonDüzenle

  • 2014-2015 : Mensonges : Carla Moreli
  • 2014 : Ces gars-là : Amélie
  • 2013 : Mon meilleur ami : Ève
  • 2012 : Lance et compte: La déchirure : Marie-Jo Gignac
  • 2010 : Les Rescapés : Thérèse Desbiens
  • 2006- : La Promesse : Florence Daveluy
  • 2004- : Il était une fois dans le trouble : Julia
  • 2004 : Les Bougon : c'est aussi ça la vie : Floralie
  • 2000-2004 : Ramdam : Isabelle
  • 2000-2004 : Emma : Sara Bernard
  • 2000-2004 : Le Monde de Charlotte : Judith
  • 2003 : Grande Ourse : Colombe
  • 2002 : Asbestos : Madeleine
  • 2003 : Simonne et Chartrand, la suite : FRAP militanı
  • 2001 : L'Enfant de la télé : Rita
  • 1998 : Coroner 1. rôle : Cathia Hunter
  • 1997 : La Courte Échelle II : Ozzie
  • 1997-1999 : La Part des anges : Camille Dansereau
  • 1994-1996 : Les Héritiers Duval : Marie-Andrée Régnier
  • 1993 : Écoute ton cœur : Pascale
  • 1989-1993 : Jamais deux sans toi : Marie-Andrée Régnier
  • 1991 : Livrofolies, Alice au pays des merveilles : Alice
  • 1991 : Livrofolies, Les Malheurs de Sophie : Sophie
  • 1990 : Une faim de loup : Marie

TiyatroDüzenle

  • Danse, petites désobéissances : Ève

Dış bağlantılarDüzenle