Luis Gimeno

Luis Gimeno (d. 15 Şubat 1927 – ö. 24 Temmuz 2017),Uruguay doğumlu Meksikalı ünlü bir aktördür. 2010 yılında En İyi Erkek Oyuncu dalında TVyNovelas Ödülü 'nü aldı.

15 şubat 1927'de Montevideo, Uruguay'da doğan aktör Luis Gimeno ve 24 Temmuz 2017'de 90 yaşında Meksiko şehrinde öldü.[1]

Seçme filmografiDeğiştir

  • Ha llegado un extraño (1959)
  • Don Bosco (1961)
  • La madrastra (1962)
  • Cristina Guzmán (1966)
  • La dueña (1966)
  • Leyendas de México (1968)
  • De la tierra a la luna (1969)
  • Alcanzar una estrella II (1991)
  • La antorcha encendida (1996)
  • Rencor apasionado (1998)
  • DKDA: Sueños de juventud (1999)
  • Barrera de amor (2005)
  • Pablo y Andrea (2005)
  • Mañana es para siempre (2008)
  • Hasta que el dinero nos separe (2009)

KaynakçaDeğiştir

  1. ^ "Muere el actor Luis Gimeno, a los 90 años". El Universal. 24 Temmuz 2017. 26 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2017. 

Dış bağlantılarDeğiştir