Los Machucambos

Los Machucambos Paris’te 1959 yılında kurulmuş bir müzik grubudur. İki gitaristi İspanyol Rafaël Gayoso ve Perulu Milton Zapata’ydı. Solist Kosta Rikalı Julia Cortes’ti. 1960 yılında gruba Zapata yerine İtalya’dan Romano Zanotti katıldı. Grubun kalabalık bir repertuvarı varsa da gruba Dünya çapında ün kazandıran parça birçok ülkede 1 numara olan Pepito’dur.

Solist Julia Cortes’in 1972 yılında gruptan ayrılması üzerine gruba Maria Licata (1973-1980), Florence, Maria Aparecida (1976-1980), Chilean Mariana Montalvo (1980-2005) and Haileey gibi başka solistler de katıldı.[1]

DiskografiDüzenle

  • Duerme Negrito 1959
  • La Canción De Orfeo / Adieu Tristesse / La Bamba / Macongo 1959
  • La Bamba 1960
  • Chansons populaires d'Amérique du Sud 1960
  • La Petenera / Piedra Y Camino / Recuerdos De Ipacarai / Chaparralito 1960
  • Pepito / Negra Maria Esther / Dimelo En Septiembre / Luna De Benidorm 1960
  • La Palomita 1961
  • Pepito / Negra Maria Esther 1961
  • La Cucaracha / Contigo en la Distancia / Otorrino Laringólogo / La Boa 1961
  • Pepito / Dimelo En Septiembre 1961
  • Pepito 1961
  • Otorrino Laringologo Cha Cha Cha / La Boa Cha Cha Chacca 1961
  • Aquella Rosa / Otorrino Laringologo 1961
  • Non Monsieur / Fabulosa 1962
  • Granada 1962
  • Teresita La Chunga / Chico Cha Cha Cha 1962
  • Granada Cha Cha Cha / Perfidia Cha Cha Cha 1962
  • Cuando Calienta El Sol 1962
  • Professor Bach / El Ascensor / Mira Mirame / La Chinqua 1963
  • Non Monsieur / En El Lugar Del Mundo 1963
  • La Mamma / Maria Elena / America / Melinda 1963
  • Ciel de Lit / La Lune (Yo Soy la Luna) / La Bamba de Colas / Otra Bamba 11/1963 Decca 460.803
  • Malaga / Mi Sono Innamorato Di Te 1963
  • Los Machucambos 1963
  • El Watusi 1963
  • La Mamma / La Bamba De Colás / América / Mexicana 1964
  • Mucho Machucambos 1964
  • Cuando calienta el sol / Esperanza / Non monsieur (No señor) / Fabulosa 1964 Decca Edge 71774
  • Tartamudeando / Angelito / La Pollera Colorá / Qui Quae Quo 1965
  • Valsecito 1965
  • Caramba! 1966
  • Le Canard En Fer Blanc 1967
  • Che 1970
  • Pepito / Cuando Calienta El Sol 1970
  • La Cumbia 1971
  • El Condor Pasa 1971
  • A Tonga Da Mironga Do Kabulete / Tarde Em Itapoan 1973
  • Balas / Abre Alas 1975
  • Maria Elena (Tuyo Et Mi Corazon) 1975
  • Samba Tragique 1975
  • Pepito / Solamente Una Vez 1976
  • Cuando Calienta El Sol / Paseando Por La Sabana 1976
  • Remember / Oda Del Desterrado 1977
  • Donde Volabas 1979
  • La Fiesta 1983
  • Cuando Calienta El Sol 1976
  • Pepito / Guantanamera 1988
  • A Mover La Colita / Pepito 1996
  • Vacances Tabou
  • La Mamma / Tuyo Es Mi Corazon
  • Song Of Orpheus / Goodbye Sadness
  • La Cucaracha / Otorino Laringolo
  • Cuando Calienta El Sol / La Bamba
  • Garota De Ipanema
  • Cuando Caliente El Sol
  • Chico Cha Cha Cha / Amor Amor
  • Bossa Nova
  • Pepito / Adios
  • Cha Cha Cha
  • Os Bandeirantes
  • La Cucaracha / La Bamba
  • Non Monsieur (The Pink Poodle) [1]
Harici video
  Pepito

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Los Machucambos Discography at Discogs". Discogs.com. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2015.