Levent Ünsal

Türk oyuncu, sunucu ve seslendirme sanatçısı

Levent Ünsal (19 Mayıs 1964, İstanbul - 21 Mart 2020), Türk oyuncu, sunucu ve seslendirme sanatçısıdır.

Levent Ünsal
Levent Ünsal.jpg
Doğum 19 Mayıs 1964(1964-05-19)[1]
İstanbul, Türkiye
Ölüm 21 Mart 2020 (55 yaşında)
Ölüm sebebi Kalp krizi
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu, sunucu, seslendirme sanatçısı
Etkin yıllar 1983-2020

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Ünsal 19 Mayıs 1964'te İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yülsek Okulu mezunudur. Sanat yaşamına 1983'te tiyatro oyuncusu olarak Ferhan Şensoy Tiyatrosu'nda adım attı 2002 yılına kadar burada sahneye çıktı. 1992 ile 2004 yılları arasında Türkiye'nin ilk radyocularından birisi olarak Kent FM, Hür FM, Best FM ve NTV Radyo'da çeşitli programlara imza attı.

Ünsal televizyon çalışmalarıda yapmış 1996-1998 yılları arasında; TGRT kanalında yayınlanan "Tekmi Çiftmi?" ve ATV kanalında "Çürük Elma" yarışma programlarını sundu. Birçok yapımda seslendirme yapan Ünsal özellikle ilk yerli animasyon yapım olarak bilinen Kral Şakir'de Necati karakterine sesiyle hayat vermiştir..

Ünsal'ın yer aldığı diğer bazı yapımlar arasında tiyatro oyunları; Şahları da Vururlar, Üç Dahi, Cyrano de Bergerac, Karmakarışık, Kahraman Osman, Sona Erdi Abuzer Nasıl Kurtulur?, Eşek Arıları, Üç Kurşunluk Opera, Seyircili Seyir Defteri, Patron Kim? ve Kuş Kafesi ile sinema filmi; Pardon vb. sayılabilir.

Ünsal "Kuş Kafesi" adlı tiyatro oyunu ile "En İyi Komedi Oyuncusu" dalında Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülü ile "Cyrano De Bergerac" adlı tiyatro oyunundaki rolü ile Sadri Alışık Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Komedi Erkek Oyuncusu" ödülünün sahibi olmuştur.

Ünsal son olarak Cartoon Network Türkiye'de 2016 dan beri yayınlanan Kral Şakir çizgi dizisinde Fil Necati karakterini seslendirmiştir.

FilmografisiDüzenle

  • 2018: Backtrace
  • 2018: The Front Runner
  • 2018: Oyun Gecesi
  • 2018: Rampage: Büyük Yıkım
  • 2018: Kral Şakir Oyun Zamanı
  • 2017: Goon: Last of the Enforcers
  • 2017: Sandy Wexler
  • 2017: Son Macera
  • 2017: T2: Trainspotting
  • 2017: Kingsman: Altın Çember
  • 2016: Aşıklar Şehri
  • 2016: Mike ve Dave: Ah Bir Sevgili Yapsak
  • 2016: Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV
  • 2016: USS Indianapolis: Men of Courage
  • 2016: The BFG
  • 2016: Geliş
  • 2016: Dangal
  • 2016: The Crown
  • 2016: Ghostbusters: Hayalet Avcıları
  • 2016: Barbie Uzay Macerası
  • 2015: Get Hard
  • 2015: Denizin Ortasında
  • 2015: Better Call Saul
  • 2015: Gizli Dünya
  • 2015: Blindspot
  • 2015: Aloha
  • 2015: Holding the Man
  • 2015: Steve Jobs
  • 2015: Kara Düzen
  • 2015: Ayı Teddy 2
  • 2015: Creed: Efsanenin Doğuşu
  • 2015: Gece Takibi
  • 2015: Evli ve Öfkeli - Dizi
  • 2014: Büyük Gözler
  • 2014: True Detective
  • 2014: Öldürmenin Üç Yolu
  • 2014: Paper Planes
  • 2014: Yargıç
  • 2014: The Flash
  • 2014: Fargo
  • 2014: Karışık Aile
  • 2014: Veronica Mars
  • 2014: Penny Dreadful
  • 2014: Yarının Sınırında
  • 2014: Kingsman: Gizli Servis
  • 2014: Büyük Budapeşte Oteli
  • 2014: Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır
  • 2014: Gotham
  • 2014: Patrondan Kurtulma Sanatı 2
  • 2014: John Wick
  • 2014: Rio 2
  • 2013: Full Circle
  • 2013: Sınırsızlar Kulübü
  • 2013: Mr. Banks
  • 2013: Zorlu İkili
  • 2013: Karanlık Cinayetler
  • 2013: Düzenbaz
  • 2013: Arı Maya
  • 2012: Magic City
  • 2012: Karanlık Gölgeler
  • 2012: Pamuk Prenses ve Avcı
  • 2011: Yeşil Fener
  • 2011: Somewhere Between
  • 2011: İri Kıyım
  • 2011: Çelik Yumruklar
  • 2011: Shameless
  • 2011: Salgın
  • 2011: Son Durak 5
  • 2011: İffet - Dizi
  • 2011: Afacan ve Kurbağa Surat
  • 2011: Patrondan Kurtulma Sanatı
  • 2010: Chasing Madoff
  • 2010: Toprak Altında
  • 2010: Başlangıç
  • 2010: Yine mi Sen?
  • 2010: Sevgililer Günü
  • 2010: Kılıç Günü
  • 2010: Romantik Komedi
  • 2009: Sherlock Holmes
  • 2009: Kız Kardeşimin Hikayesi
  • 2009: Ev
  • 2009: Felekten Bir Gece
  • 2009: Yalancı Romantik 2. Sezon
  • 2009: Canını Sevdiğim İstanbul'u
  • 2008: Welcome Home Roscoe Jenkins
  • 2008: Breaking Bad
  • 2008: Sons of Anarchy
  • 2008: Maskeli Beşler: Kıbrıs
  • 2008: Doktorlar 3. Sezon
  • 2008: Yalanlar Üstüne
  • 2008: Trick 'r Treat
  • 2008: Kesinlikle
  • 2008: Küçük Denizkızı Ponyo
  • 2008: İş Arıyoruz
  • 2008: Yalancı Romantik 1. Sezon
  • 2007: Örümcek Adam 3
  • 2007: Tehlikeli Aslar
  • 2007: Ocean's 13
  • 2007: Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı
  • 2007: Zodiac
  • 2007: Doktorlar 2. Sezon
  • 2007: Kara Yılan
  • 2007: Kuzey Rüzgârı
  • 2007: Yetimhane
  • 2007: Baba Oluyorum
  • 2007: Yasak Elma
  • 2006: Ölüm Defteri
  • 2006: Doktorlar 1. Sezon - Dizi
  • 2006: Amerikalılar Karadeniz'de 2
  • 2005: İlk Göz Ağrısı
  • 2004: Buluşmalar
  • 2004: Pardon
  • 2003: Kuyu
  • 2003: Hayat Bilgisi
  • 2002: Yeter Anne
  • 2002: Rus Gelin
  • 2001: Zırtapoz
  • 2001: Koltuk Sevdası
  • 1998: Evlilik Öpücüğü
  • 1998: Bıçağın İki Yüzü
  • 1996: Silici
  • 1996: Başka İstanbul Yok
  • 1995: Boşgezen ve Kalfası
  • 1994: Richie Rich
  • 1993: Noel Gecesi Kabusu
  • 1987: İlk Aşk İlk Dans
  • 1983: Yaralıyüz
  • 1982: Bıçak Sırtı - ses.
  • 1982: Tootsie
  • 1977: Pumping Iron

Özel yaşamı ve ölümüDüzenle

Evli iki erkek ve bir kız çocuğu babası olan oyuncu, seslendirme sanatçısı ve sunucu Levent Ünsal 21 Mart 2020'de İstanbul'da kalp krizi sonucu 55 yaşında ölmüştür.[2] Cenazesi İstanbul'da Kocasinan Mezarlığı'nda toprağa verildi.[3]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2021. 
  2. ^ "Oyuncu Levent Ünsal hayatını kaybetti" haber7.com 23 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (21 Mart 2020)
  3. ^ "Usta isim Levent Ünsal son yolculuğuna uğurlandı" Hürriyet Kelebek Eki 29 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (22 Mart 2020)

Dış bağlantılarDüzenle