Leonid Bronevoy

Leonid Sergeyevich Bronevoy (RusçaЛеони́д Серге́евич Бронево́й; d. 17 Aralık 1928 – ö. 9 Aralık 2017[1]) ,Nika Ödülü sahibi Sovyet-Rus oyuncu. Oyunculuğa tiyatro ile Lenkom Tiyatrosu'nda sahne alarak adım atmıştır. Bronevoy bazı sinema ve Tv yapımı filmlerdede rol almıştır.

Leonid Bronevoy 2014'te

1987'de Rusya'nın Onursal Halk Sanatçısı unvanı ödülünü kazanan Sovyet-Rus oyuncu Leonid Bronevoy 9 Aralık 2017'de 88 yaşında Moskova'da ölmüştür.

FilmografiDüzenle

  • 1964: Comrade Arseniy
  • 1965: Lebedev vs Lebedev
  • 1967: Your Contemporary
  • 1973: Acting As...
  • 1973: Siedemnaście mgnień wiosny
  • 1979: The Very Same Munchhausen
  • 1981: Agonia
  • 1982: Pokrovsky Gates
  • 1984: Formula of Love
  • 1991: Niebiosa obiecane

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Умер Леонид Броневой". Meduza. 9 Aralık 2017. 10 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle