Lenny Abrahamson

Leonard "Lenny" Abrahamson (30 Kasım 1966) İrlandalı film ve televizyon yönetmeni. 2015 yılında çektiği Gizli Dünya filmiyle tanınmaya başlandı ve ilk Akademi Ödülü aylığını elde etti.

Kişisel yaşamıDüzenle

Abrahamson İrlanda, Dublin'de Edna (Walzman) ve avukat Max Abrahamson'ın oğlu olarak doğdu.[1] Bar Mitsva töreni ile Yahudiliğini yükseltti.[2] Ailesinin her iki tarafı da Polonya dahil olmak üzere aslen Doğu Avrupalıdır

FilmografiDüzenle

Uzun metrajDüzenle

  • Adam & Paul (2004)
  • Garage (2007)
  • What Richard Did (2012)
  • Frank (2014)
  • Gizli Dünya (2015)

TV dizisiDüzenle

  • Prosperity (2007)

Önemli ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Akademi Ödülleri

İrlanda Film & Televizyon Ödülleri

  • Bir Filmde En İyi Yönetmen – Adam & Paul (2004) Kazanan
  • Bir Filmde En İyi Yönetmen – Garage (2007) Kazanan
  • Bir Filmde En İyi Yönetmen – What Richard Did (2012) Kazanan
  • Bir TV dizisinde En İyi Yönetmen - Prosperity (2007) Kazanan

Cannes Film Festivali

  • C.I.C.A.E. – Garage (2007) Kazanan

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 7 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2016. 
  2. ^ Curt Schleier (2014-08-14).

Dış bağlantılarDüzenle