Lee Radziwill

Lee Radziwill (3 Mart 1933 -15 Şubat 2019), Amerikalı oyuncu, soylu, halkla ilişkiler yöneticisi ve iç mimardır.[1][2] Rol aldığı yapımlar arasında sinema filmleri; La traversée du désir (2009) ve A Quiet American: Ralph Rucci & Paris (2012) ile televizyon yapımı; The Mike Douglas Show (1961) sayılabilir.[3][4][5]

Lee Radziwill
Princess Lee Radziwill.jpg
Prenses Lee Radziwill 1962'de Hindistan'da
Doğum Caroline Lee Bouvier
3 Mart 1933(1933-03-03)
New York, ABD.
Ölüm 15 Şubat 2019 (85 yaşında)
New York, ABD.
Milliyet Amerikalı
Diğer ad(lar)ı "Prenses Lee Radziwill"
Meslek Oyuncu, soylu kişilik, halkla ilişkiler yöneticisi ve iç mimar
Evlilik
Michael Temple Canfield
(e. 1953; ayrılma 1962)

Stanisław Albrecht Radziwiłł
(e. 1959; b. 1974)

Herbert Ross
(e. 1988; b. 2001)
Çocuk(lar) Prens Anthony Stanislaw Albert Radziwill
Prenses Anna Christina Radziwill
Akraba John Vernou Bouvier III (babası)
Janet Norton Lee (annesi)
Jacqueline Kennedy Onassis (kız kardeşi)
Janet Auchincloss Rutherfurd (kız kardeşi)
James Lee Auchincloss (erkek kardeşi)
Aile Radziwill ailesi

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 2009: La traversée du désir
  • 2012: A Quiet American: Ralph Rucci & Paris
  • 2017: That Summer

Televizyon dizisiDüzenle

  • 1961: The Mike Douglas Show

Televizyon filmiDüzenle

  • 1968: Laura

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Princess Lee Radziwill Opens Up About Her Sister Jackie Kennedy and JFK". 27 Nisan 2016. 17 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2019. 
  2. ^ "Obituaries: Herbert Ross". Los Angeles Times. 10 Ekim 2001. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2017. 
  3. ^ "Janet Lee Auchincloss Morris, 81". Janet Lee Auchincloss Morris, a leading member of society in Newport, Rhode Island, and Washington, D.C., and the mother of Jacqueline Kennedy Onassis 
  4. ^ "Lee Radziwill, stylish sister of Jackie Kennedy, dies at 85". AP NEWS. 17 Şubat 2019. 18 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2019. 
  5. ^ McFadden, Robert D. (16 Şubat 2019). "Lee Radziwill, Ex-Princess and Sister of Jacqueline Kennedy Onassis, Dies at 85". The New York Times. 21 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle