Lavinya Ünlüer (d. 1 Temmuz 2011, İstanbul),[1] Türk oyuncudur.

Lavinya Ünlüer
Doğum1 Temmuz 2011 (12 yaşında)
Kadıköy, İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2014-günümüz
Resmî sitehttps://lavinyaunluer.com

Hayatı değiştir

1 Temmuz 2011 tarihinde Kadıköy, İstanbul'da doğan Lavinya Ünlüer, küçük oyuncu ekranlarla ilk kez 2014 yılında yayımlanan Reaksiyon adlı dizi ile tanıştı. Birkaç dizide daha oynayan Lavinya Ünlüer, 2019’da ekranlara gelen Benim Tatlı Yalanım dizisinde Kayra karakterini canlandırdı.

Ünlüer, Emel Müftüoğlu'nun Hovarda klibinde de oynamıştır.[2][3][4][5][6]

Filmografisi değiştir

Filmografi
Yıl Adı Rol Notlar
2014 Reaksiyon Mahur Yardımcı oyuncu
2016-2017 Bana Sevmeyi Anlat Çiçek
2017-2018 Ufak Tefek Cinayetler Mila
2019 Benim Tatlı Yalanım Kayra Yılmaz Başrol oyuncusu
2020-2021 Kefaret Sude Yardımcı oyuncu
2021 Bulutlardan Aşağı Leyla Başrol oyuncusu
2024 Aşka Düşman Yardımcı oyuncu

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Kefaret Sude kimdir, kaç yaşında, kimin kızı? Lavinya Ünlüer'in ailesi merak edildi!". CNN Türk. 29 Temmuz 2021. 30 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2021. 
  2. ^ "En İyi Stil Sahibi Çocuk". 3 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2021. 
  3. ^ "Lavinya Ünlüer ile Adin Külçe, Fox TV'de 23 Nisan coşkusu yaşattı!". 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2021. 
  4. ^ "'Bulutlardan Aşağı'nın ön gösterimi gerçekleştirildi". 3 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2021. 
  5. ^ "Bana Sevmeyi Anlat 7. yeni bölüm fragmanı yayında". 3 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2021. 
  6. ^ "Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, 2019'un en iyilerini seçti". 3 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2021. 

Dış bağlantılar değiştir