Lauren German

Amerikalı oyuncu

Christine "Lauren" German (d. 29 Kasım 1978; Huntington Beach), Amerikalı dizi ve sinema oyuncusudur. Netflix'te yayımlanan Lucifer dizisinde Dedektif Chloe Decker karakterini canlandırarak geniş kitleler tarafından tanındı.[1][2]

Lauren German
Lauren German 2015.jpg
Doğum Lauren Christine German
29 Kasım 1978 (1978-11-29) (42 yaşında)
Huntington Beach, Kaliforniya
Milliyet  ABD
Eğitim Güney Kaliforniya Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2000-günümüz

HayatıDüzenle

Lauren German, 29 Kasım 1978'de Huntington Beach, Kaliforniya'da doğdu.[3] Babası cerrahtır. Los Alamitos Lisesi ve Orange County Sanat Lisesi'ne katıldı, daha sonra antropoloji okuduğu Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne kaydoldu.[4]

KariyeriDüzenle

German, Peter Pan and Oliver adlı tiyatro oyununda ilk sahne deneyimini yaşadı. 2000 yılında yayımlanmış olan romantik-komedi türündeki Down to You adlı filmde Lovestruck Woman karakterini canlandırdı. 2002 yılında yayımlanmış, Nicholas Sparks tarafından kaleme alınan, başrol oyuncularında Shane West ve Mandy Moore gibi isimlerin olduğu A Walk to Remember adlı filmde Belinda karakterini canlandırdı. Yine aynı yıl suç-korku türündeki Dead Above Ground adlı filmde Darcy Peters karakterini, drama-gençlik türündeki A Midsummer Night's Rave adlı filmde ise Elena karakterini canlandırdı. The Lone Ranger adlı televizyon filminde Emily Landry adlı karakteri canlandırdı. Daha sonra 2003 yılında, The Texas Chainsaw Massacre adlı filmde oynamak için seçmelere katıldı; Otostopçu rolünü kazandı.[5]

2005 yılında yayımlanmış, polisiye türündeki Born Killers (2005) adlı filmde Gertle karakterini canlandırdı. Yine aynı yıl yayımlanan Rx (2005) adlı filmde Melissa karakterini, romantik-komedi türündeki Standing Still adlı filmde ise Jennifer karakterini canlandırdı. 2007 yılında yayımlanmış, drama türündeki It Is Fine! Everything Is Fine adlı filmde Ruth karakterini, müzikal-drama türündeki What We Do Is Secret adlı filmde ise Belinda karakterini canlandırdı. Hostel: Part II adlı filmde Beth karakterini, The Divide adlı filmde ise Eva karakterini canlandırdı.[6][7] Polis draması türündeki Hawaii Five-0 adlı televizyon dizisinde DHS ajanı Lauren "Lori" Weston karakterini, drama türündeki Chicago Fire adlı televizyon dizisinde ise Leslie Shay karakterini canlandırdı.

German, 2016 yılında yayımlanmaya başlayan fantastik komeri-drama türündeki Lucifer (dizi) adlı dizide Dedektif Chloe Decker karakterine hayat vermektedir.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Adı Rolü
2000 Down to You Lovestruck Woman
2002 A Walk to Remember Belinda
2002 Dead Above Ground Darcy Peters
2002 A Midsummer Night's Rave Elena
2003 The Texas Chainsaw Massacre Suicidal girl
2005 Rx Melissa
2005 Standing Still Jennifer
2005 Born Killers Gertle
2007 It Is Fine! Everything Is Fine. Ruth
2007 Spin Cassie
2007 Love and Mary Mary
2007 Hostel: Part II Beth
2007 What We Do Is Secret Belinda
2008 Mating Dance Abby
2009 Made for Each Other Catherine
2009 Dark Country Gina
2012 The Divide Eva
Televizyon
Yıl Adı Rolü Notlar
2000 Undressed Kimmy TV dizisi
2001 Shotgun Love Dolls Beth TV filmi
2001 7th Heaven Marie "Apologize" adlı bölümde oynadı
2002 Going to California Tiffany "A Little Hard in the Big Easy" adlı bölümde oynadı
2003 The Lone Ranger Emily Landry TV filmi
2005 Sex, Love & Secrets Rose Başrol oyuncusu
2006 Surrender, Dorothy Maddy TV filmi
2010 Happy Town Henley Boone / Chloe Başrol oyuncusu
2011 Human Target Angie Anderson "Kill Bob" adlı bölümde oynadı
2011 Memphis Beat Kaylee Slater "Identity Crisis" ve "The Feud" adlı bölümde oynadı
2011-2012 Hawaii Five-0 DHS ajanı Lauren "Lori" Weston Başrol oyuncusu
2012-2015 Chicago Fire Leslie Shay Başrol oyuncusu (49 bölüm)
2014 Chicago P.D. 2 bölüm oynadı
2016- Lucifer Dedektif Chloe Decker Başrol oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Andreeva, Nellie. "Lucifer show pilot dc comics fox". www.deadline.com. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  2. ^ Andreeva, Nellie. "Lauren german cast lucifer fox pilot". www.deadline.com. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  3. ^ "Lauren christine german born 1978". www.californiabirthindex.org. 14 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  4. ^ Bendix, Trish. "Lauren german on playing lesbian emt leslie shay on chicago fire". www.afterellen.com. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  5. ^ King, Randall. "Its far from quiet on the set as film production roars to life". www.winnipegfreepress.com. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  6. ^ "First Ever Image from Xavier Gens' 'The Divide'! - Bloody Disgusting". www.bloody-disgusting.com. 16 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  7. ^ Moore, Debi. "Image Gallery for Grimm Episode 2.05 – The Good Shepherd". www.dreadcentral.com. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle