Lüksemburg komünlerinin nüfuslarına göre listesi

Vikimedya liste maddesi

Lüksemburg komünlerinin nüfuslarına göre listesi. En yüksek nüfuslu komünden başlayarak sıralanmıştır. Komünler arasında şehir statüsü taşıyanlar eğik yazı ile belirtilmiştir.

Lüksemburg'un komünlerinin nüfuslarını gösteren harita. Açıktan koyuya doğru yükseklik artışı.
Sıra Komün Kanton Nüfus 2005
1 Lüksemburg Lüksemburg 76,420
2 Esch-sur-Alzette Esch-sur-Alzette 28,000
3 Differdange Esch-sur-Alzette 19,005
4 Dudelange Esch-sur-Alzette 17,618
5 Pétange Esch-sur-Alzette 14,632
6 Sanem Esch-sur-Alzette 13,864
7 Hesperange Lüksemburg 11,504
8 Bettembourg Esch-sur-Alzette 9,234
9 Schifflange Esch-sur-Alzette 8,084
10 Ettelbruck Diekirch 7,364
11 Kayl Esch-sur-Alzette 7,335
12 Mersch Mersch 7,286
13 Bascharage Capellen 6,958
14 Mamer Capellen 6,823
15 Walferdange Lüksemburg 6,628
16 Strassen Lüksemburg 6,173
17 Diekirch Diekirch 6,165
18 Mondercange Esch-sur-Alzette 6,099
19 Junglinster Grevenmacher 5,911
20 Bertrange Lüksemburg 5,724
21 Niederanven Lüksemburg 5,342
22 Kehlen Capellen 4,724
23 Roeser Esch-sur-Alzette 4,714
24 Wiltz Wiltz 4,587
25 Steinsel Lüksemburg 4,508
26 Echternach Echternach 4,507
27 Rumelange Esch-sur-Alzette 4,495
28 Steinfort Capellen 4,300
29 Grevenmacher Grevenmacher 3,966
30 Mondorf-les-Bains Remich 3,923
31 Rambrouch Redange 3,581
32 Wincrange Clervaux 3,504
33 Mertert Grevenmacher 3,365
34 Dippach Capellen 3,360
35 Schuttrange Lüksemburg 3,291
36 Frisange Esch-sur-Alzette 3,170
37 Contern Lüksemburg 3,136
38 Lorentzweiler Mersch 3,023
39 Remich Remich 2,986
40 Kopstal Capellen 2,975
41 Sandweiler Lüksemburg 2,870
42 Hobscheid Capellen 2,729
43 Betzdorf Grevenmacher 2,587
44 Troisvierges Clervaux 2,585
45 Bissen Mersch 2,457
46 Lintgen Mersch 2,405
47 Bettendorf Diekirch 2,384
48 Redange Redange 2,308
49 Wormeldange Grevenmacher 2,283
50 Clemency Capellen 2,141
51 Beckerich Redange 2,122
52 Erpeldange Diekirch 2,094
53 Reckange-sur-Mess Esch-sur-Alzette 1,908
54 Leudelange Esch-sur-Alzette 1,903
55 Rosport Echternach 1,876
56 Koerich Capellen 1,861
57 Colmar-Berg Mersch 1,848
58 Dalheim Remich 1,845
59 Boevange-sur-Attert Mersch 1,824
60 Clervaux Clervaux 1,810
61 Beaufort Echternach 1,774
62 Larochette Mersch 1,760
63 Consdorf Echternach 1,729
64 Hosingen Clervaux 1,628
65 Biwer Grevenmacher 1,618
66 Flaxweiler Grevenmacher 1,612
67 Tandel Vianden 1,577
68 Vianden Vianden 1,561
69 Manternach Grevenmacher 1,540
70 Garnich Capellen 1,535
71 Mertzig Diekirch 1,534
72 Remerschen Remich 1,527
73 Feulen Diekirch 1,484
74 Lac de la Haute-Sûre Wiltz 1,454
75 Berdorf Echternach 1,432
76 Lenningen Remich 1,402
77 Schieren Diekirch 1,369
78 Weiler-la-Tour Lüksemburg 1,368
79 Préizerdaul Redange 1,322
80 Useldange Redange 1,313
81 Wellenstein Remich 1,297
82 Waldbillig Echternach 1,296
83 Stadtbredimus Remich 1,281
84 Heiderscheid Wiltz 1,238
85 Bourscheid Diekirch 1,231
86 Bous Remich 1,190
87 Weiswampach Clervaux 1,155
88 Goesdorf Wiltz 1,114
89 Tuntange Mersch 1,064
99 Heinerscheid Clervaux 1,056
91 Medernach Diekirch 1,029
92 Winseler Wiltz 1,027
93 Mompach Echternach 1,023
94 Nommern Mersch 995
95 Burmerange Remich 978
96 Bech Echternach 951
97 Ell Redange 929
98 Kiischpelt Wiltz 918
99 Munshausen Clervaux 887
100 Heffingen Mersch 880
101 Vichten Redange 869
102 Reisdorf Diekirch 854
103 Waldbredimus Remich 853
104 Ermsdorf Diekirch 848
105 Putscheid Vianden 824
106 Boulaide Wiltz 817
107 Septfontaines Capellen 789
108 Grosbous Redange 772
109 Eschweiler Wiltz 751
110 Wahl Redange 748
111 Fischbach Mersch 684
112 Saeul Redange 535
113 Hoscheid Diekirch 519
114 Consthum Clervaux 405
115 Esch-sur-Sûre Wiltz 301
116 Neunhausen Wiltz 253

Ayrıca bakınız değiştir