Ana menüyü aç

Kristi Stassinopulu

Kristi Stassinopulu (Atina, 20 Ocak 1956) Yunan şarkıcı. Kristi, 1983 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'ı "Mu les" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 14. olmuştur.

Yerli bir Atinalı olan Kristi, Dünya müziği temsilcileri arasında uluslararası olarak tanınan şarkıcıdır. Kendisine, besteci, aranjör, yardımcı yapımcı ve çok enstrüdistçi Stathis Kalyviotis eşlik ediyor. Müziği geleneksel Yunan ritimleri ve sesleri, Bizans vokal hatları, rebetiko müzik, psychedelic rock, ambiyans ve elektronika tarzlarını içerir.

Müzik çalışmaları Hedningarna,[1] Grace Slick[2] ve Björk[3] ile karşılaştırılmıştır.

DiskografiDüzenle

Yıl İsim Notlar
1986 Kristi Stasinopoulou -
1993 By the lake with the Poppies -
1997 Ifantokosmos -
2001 Echotropia Top10 in the World Music Charts Europe
2003 The Secrets of the Rocks #1 in the World Music Charts Europe
2006 Taxidoskopio -
2012 Greekadelia #1 in the World Music Charts Europe

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Archived Reviews J-L - Global Village Idiot (UK)". 27 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2014.  Birden fazla |arşivurl= ve |archive-url= kullanıldı (yardım)
  2. ^ "The Music Of The Balkans | World Music Central.org". worldmusiccentral.org. 16 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2014. 
  3. ^ "Kristi Stassinopoulou and Stathis Kalyviotis / Taxidoscopio - CD / cdRoots". cdroots.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Yannis Dimitras
"Fegari kalokerino"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan
1983
Sonra gelen:
Takis Biniaris
"Miazume"