Ana menüyü aç

Kosta Rika devlet başkanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Kosta Rika devlet başkanı, Amerika kıtasının coğrafi açıdan Orta Amerika'ya dahil edilen bölümünde yer alan Kosta Rika'da 1821 yılından bu yana devlet başkanı olarak bu makama getirilen kişiye verilen unvandır.

Kosta Rika devlet başkanları 1925 yılından bu yana gizli oylama ile seçilmektedir.

İsim Doğum-Ölüm Görev süresi
Pedro José de Alvarado y Baeza 1767–1839 1 Aralık 1821 – 13 Ocak 1822
Rafael Barroeta y Castilla 1766–1826 13 Ocak 1822 – 1 Ocak 1823
José Santos Lombardo y Alvarado 1775–1829 1 Ocak 1823 – 6 Eylül 1824
Agustín Gutiérrez Lizaurzábal 1763–1843 6 Eylül 1824 – 8 Eylül 1824
Juan Mora Fernández 1784–1854 8 Eylül 1824 – 9 Mart 1833
Rafael Luis José de Gallegos y Alvarado 1784–1850 9 Mart 1833 – Haziran 1834
Agustín Gutiérrez Lizaurzábal 1763–1843 Haziran 1834 – 4 Mart 1835
Juan José Lara Arias 1790–1856 4 Mart 1835 – 18 Mart 1835
Manuel José Fernández Chacón 1786–1841 18 Mart 1835 – 5 Mayıs 1835
Braulio Evaristo Carrillo Colina 1800–1845 5 Mayıs 1835 – 17 Nisan 1837
Manuel Aguilar Chacón 1797–1845 17 Nisan 1837 – 27 Mayıs 1838
Braulio Evaristo Carrillo Colina 1800–1845 25 Haziran 1838 – 11 Nisan 1842
José Francisco Morazán Quezada 1792–1842 15 Temmuz 1842 – 11 Eylül 1842
Antonio Pinto Soares 1780–1865 11 Eylül 1842 – 27 Eylül 1842
José María Alfaro Zamora 1799–1856 27 Eylül 1842 – 29 Kasım 1844
Francisco María Oreamuno Bonilla 1801–1856 15 Kasım 1844 – 7 Aralık 1844
Rafael Moya Murillo 1799–1864 7 Aralık 1844 – 1 Mayıs 1845
Rafael Luis José de Gallegos y Alvarado 1784–1850 1 Mayıs 1845 – 9 Haziran 1846
José María Alfaro Zamora 1799–1856 9 Haziran 1846 – 8 Mayıs 1847
José María Castro Madriz 1818–1892 8 Mayıs 1847 – 16 Kasım 1849
José Miguel Mora Porras 1816–1887 16 Kasım 1849 – 26 Kasım 1849
Juan Rafael Mora Porras 1814–1860 26 Kasım 1849 – 14 Ağustos 1859
José María Montealegre Fernández 1815–1887 14 Ağustos 1859 – 8 Mayıs 1863
Jesús Jiménez Zamora 1823–1897 8 Mayıs 1863 – 8 Mayıs 1866
José María Castro Madriz 1818–1892 8 Mayıs 1866 – 1 Eylül 1868
Jesús Jiménez Zamora 1823–1897 1 Eylül 1868 – 27 Nisan 1870
Bruno Carranza Ramírez 1822–1891 28 Nisan 1870 – 8 Ağustos 1870
Tomás Guardia Gutiérrez 1831–1882 8 Ağustos 1870 – 21 Kasım 1873
Salvador González Ramírez 1832–1882 21 Kasım 1873 – 1 Aralık 1873
Rafael Barroeta Baca 1813–1880 2 Aralık 1873 – 28 Şubat 1874
Tomás Guardia Gutiérrez 1831–1882 28 Şubat 1874 – 19 Mayıs 1876
Aniceto Esquivel Sáenz 1824–1898 19 Mayıs 1876 – 20 Temmuz 1876
Vicente Herrera Zeledón 1821–1888 30 Temmuz 1876 – 11 Eylül 1876
Tomás Guardia Gutiérrez 1831–1882 17 Eylül 1876 – 7 Temmuz 1882
Próspero Fernández Oreamuno 1834–1885 20 Temmuz 1882 – 12 Mart 1885
Bernardo Soto y Alfaro 1854–1931 13 Mart 1885 – 7 Kasım 1889
Carlos Durán Cartín 1852–1924 7 Kasım 1889 – 8 Mayıs 1890
José Joaquín Rodríguez Zeledón 1838–1917 8 Mayıs 1890 – 8 Mayıs 1894
Rafael Yglesias Castro 1861–1924 8 Mayıs 1894 – 8 Mayıs 1902
Ascensión Esquivel Ibarra 1844–1923 8 Mayıs 1902 – 8 Mayıs 1906
Cleto González Víquez 1858–1937 8 Mayıs 1906 – 8 Mayıs 1910
Ricardo Jiménez Oreamuno 1859–1945 8 Mayıs 1910 – 8 Mayıs 1914
Alfredo González Flores 1877–1962 8 Mayıs 1914 – 27 Ocak 1917
Federico Alberto Tinoco Granados 1868–1931 27 Ocak 1917 – 20 Ağustos 1919
Julio Acosta García 1872–1954 14 Ağustos 1919 – 20 Ağustos 1919
Juan Bautista Quirós Segura 1853–1934 20 Ağustos 1919 – 2 Eylül 1919
Francisco Aguilar Barquero 1857–1924 2 Eylül 1919 – 8 Mayıs 1920
Julio Acosta García 1872–1954 8 Mayıs 1920 – 8 Mayıs 1924
Ricardo Jiménez Oreamuno 1859–1945 8 Mayıs 1924 – 8 Mayıs 1928
Cleto González Víquez 1858–1937 8 Mayıs 1928 – 8 Mayıs 1932
Ricardo Jiménez Oreamuno 1859–1945 8 Mayıs 1932 – 8 Mayıs 1936
León Cortés Castro 1882–1946 8 Mayıs 1936 – 8 Mayıs 1940
Rafael Ángel Calderón Guardia 1900–1970 8 Mayıs 1940 – 8 Mayıs 1944
Teodoro Picado Michalski 1900–1960 8 Mayıs 1944 – 24 Nisan 1948
Santos León Herrera 1874–1950 24 Nisan 1948 – 3 Mayıs 1948
Junta Fundadora de la Segunda República José Figueres Ferrer 1906–1990 3 Mayıs 1948 – 16 Ocak 1949
Luis Rafael de la Trinidad Otilio Ulate Blanco 1891–1973 16 Ocak 1949 – 26 Mayıs 1952
Alberto Oreamuno Flores 1905–1980 26 Eylül 1952 – Haziran 1953
Luis Rafael de la Trinidad Otilio Ulate Blanco 1891–1973 Haziran – Kasım 1953
José Figueres Ferrer 1906–1990 Kasım 1953 – 8 Mayıs 1958
Mario Echandi Jiménez 1915–2011 8 Mayıs 1958 – 8 Mayıs 1962
Francisco José Orlich Bolmarcich 1907–1969 8 Mayıs 1962 – 8 Mayıs 1966
José Joaquín Trejos Fernández 1916–2010 8 Mayıs 1966 – 8 Mayıs 1970
José Figueres Ferrer 1906–1990 8 Mayıs 1970 – 8 Mayıs 1974
Daniel Oduber Quirós 1921–1991 8 Mayıs 1974 – 8 Mayıs 1978
Rodrigo Carazo Odio 1926–2009 8 Mayıs 1978 – 8 Mayıs 1982
Luis Alberto Monge Álvarez 1925–2016 8 Mayıs 1982 – 8 Mayıs 1986
Óscar Arias Sánchez * 1940 8 Mayıs 1986 – 8 Mayıs 1990
Rafael Ángel Calderón Fournier * 1949 8 Mayıs 1990 – 8 Mayıs 1994
José María Figueres Olsen * 1954 8 Mayıs 1994 – 8 Mayıs 1998
Miguel Ángel Rodríguez Echeverría * 1940 8 Mayıs 1998 – 8 Mayıs 2002
Abel Pacheco * 1933 8 Mayıs 2002 – 8 Mayıs 2006
Óscar Arias Sánchez * 1940 8 Mayıs 2006 – 8 Mayıs 2010
Laura Chinchilla Miranda * 1959 8 Mayıs 2010 – 8 Mayıs 2014
Luis Guillermo Solís * 1958 8 Mayıs 2014 – 8 Mayıs 2018
Carlos Alvarado Quesada * 1980 8 Mayıs 2018