Kora Jackowska

Kora Aleksandra Jackowska (Sipowicz) (d. 8 Haziran 1951 – ö. 28 Temmuz 2018), Polonyalı şarkıcı, müzisyen, besteci, seslendirme sanatçısı ve TV sunucusudur. Kendisi Kraków, Polonya'da doğdu.

Kora Jackowska 2011'de

KariyeriDüzenle

Polonyalı rock müziği grubu "Maanam" 'ın baş solistiydi.[1] Jackowska aynı zamanda animasyonyapım The Incredibles 'ın Lehçe dili sürümünde Edna Mode karakterini seslendirmiştir.

ÖlümüDüzenle

2013 yılında sanatçıda kanser hastalığı teşhis edilmiştir.[2] Polonyalı şarkıcı, müzisyen ve dublaj sanatçısı Kora Jackowska, 28 Temmuz 2018'de Polonya'nın Bliżów kentindeki yumurtalık kanserinden 67 yaşında ölmüştür.[3]

DiskografiDüzenle

Albüm (Maanam grubuyla)Düzenle

  • Maanam (1981)
  • O! (1982)
  • Night patrol (1983)
  • Mental Cut (1984)
  • Sie ściemnia (1989)
  • Derwisz i róża (1991)
  • Róża (1994)
  • Łóżko (1996)
  • Klucz (1998)
  • Hotel Nirwana (2001)
  • Znaki szczególne (2004)

Albüm (solo)Düzenle

  • Bela Pupa (+ bandet Püdelsi) (1988)
  • Ja pana w podróż zabiorę (1993)
  • Kora Ola Ola! (2003)
  • Metamorfozy (2008)
  • Ping pong (2011)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Survilla, Maria Paula (2002). Of mermaids and rock singers: placing the self and constructing the nation through Belarusian contemporary music. Routledge. s. 139. ISBN 978-0-415-94014-6. 1 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2010. 
  2. ^ Zmarła Kora, wokalistka legendarnej grupy Maanam 28 Temmuz 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Lehçe)
  3. ^ "Kora, rebellious rock diva, dies of cancer aged 67". Thefirstnews.com. 28 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle