Kolombiya devlet başkanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Kolombiya devlet başkanı, Amerika kıtasının güneyinde bulunan Kolombiya'da öncel devletlerini de kapsayacak şekilde 1831 yılından bu yana ülkenin üst makamında yer alan kişiye verilen unvandır.

Kolombiya, 1831 ile 1858 yılları arasında Yeni Granada, 1858 ile 1861 yılları arasında Granada Konfederasyonu ve 1863 ile 1886 yılları arasında da Kolombiya Birleşik Devletleri ismini taşımaktaydı.

Yeni Granada devlet başkanları listesiDüzenle

1831-1831: Domingo Caycedo
1831-1832: José María Obando
1832 José: Ignacio de Marquez
1832-1837: Francisco de Paula Santander
1837-1841: José Ignacio de Márquez
1841: Domingo Caycedo
1841-1845: Pedro Alcántara Herrán Zaldúa
1845-1849: Tomás Cipriano de Mosquera
1849-1853: José Hilario López
1853-1854: José María Obando
1854 José: María Melo
1854-1855: José de Obaldía
1855-1857: Manuel María Mallarino
1857-1858: Mariano Ospina Rodríguez

Granada Konfederasyonu devlet başkanları listesi (1858-1861)Düzenle

1858-1861: Mariano Ospina Rodríguez
1861: Bartolomé Calvo
1861: Tomás Cipriano de Mosquera

Kolombiya Birleşik Devletleri başkanları listesi (1863-1886)Düzenle

1861-1863: Tomás Cipriano de Mosquera
1863: Francisco Javier Zaldua
1863: Eustorgio Salgar
1863-1864: Tomás Cipriano de Mosquera
1864-1866: Manuel Murillo Toro
1866 José: María Rojas Garrido
1866-1867: Tomás Cipriano de Mosquera
1867-1868: Santos Acosta
1868-1870: Santos Gutierrez
1870-1872: Eustorgio Salgar
1872-1874: Manuel Murillo Toro
1874-1876: Santiago Pérez
1876-1878: Aquileo Parra
1878-1880: Julián Trujillo Largacha
1880-1882: Rafael Núñez
1882: Francisco Javier Zaldua
1882: Clímaco Calderón
1882-1884: José Eusebio Otálora
1884: Ezequiel Hurtado
1884-1886: Rafael Núñez

Kolombiya Cumhuriyeti (1886-günümüz)Düzenle

1886: José María Campo Serrano
1886-1887: Eliseo Payán
1887-1892: Rafael Núñez
1892: Miguel Antonio Caro
1892-1894: Rafael Núñez
1894-1898: Miguel Antonio Caro
1898-1900: Manuel Antonio Sanclemente
1900–1904: José Manuel Marroquín
1904-1909: Rafael Reyes
1909: Jorge Holguin
1909-1910: Ramón González Valencia
1910-1914: Carlos Eugenio Restrepo
1914-1918: José Vicente Concha
1918-1921: Marco Fidel Suárez
1921-1922: Jorge Holguín
1922-1926: Pedro Nel Ospina
1926-1930: Miguel Abadia Méndez
1930-1934: Enrique Olaya Herrera
1934-1938: Alfonso López Pumarejo
1938-1942: Eduardo Santos
1942-1945: Alfonso López Pumarejo
1945–1946: Alberto Lleras Camargo
1946-1950: Mariano Ospina Pérez
1950-1951: Laureano Gomez
1951-1953: Roberto Urdaneta Arbeláez
1953-1957: Gustavo Rojas Pinilla
1957-1958: Gabriel París Gordillo
1958-1962: Alberto Lleras Camargo
1962-1966: Guillermo Leon Valencia
1966-1970: Carlos Lleras Restrepo
1970-1974: Misael Pastrana Borrero
1974-1978: Alfonso López Michelsen
1978-1982: Julio Cesar Turbay Ayala
1982-1986: Belisario Betancur
1986-1990: Virgilio Barco Vargas
1990-1994: César Gaviria Trujillo
1994-1998: Ernesto Samper Pizano
1998-2002: Andrés Pastrana Arango
2002-2010: Álvaro Uribe Vélez
2010-2018: Juan Manuel Santos
2018-Görevde: Iván Duque

Dış bağlantılarDüzenle