María Isabel Ana Mantecón Vernalte (d. 11 Mayıs 1953) bilinen adıyla; Kiti Mánver, İspanyol tanınmış oyuncu. 1970 yılında başladığı oyunculuk kariyerinde 100'ü aşkın sinema filmi ve TV yapımında rol aldı. Rol aldığı 1973 yapımı film Habla, mudita 23. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yayınlanmıştır.[1]

Kiti Mánver
Mánver, 2017 Goya Ödülleri töreninde
DoğumMaría Isabel Ana Mantecón Vernalte
11 Mayıs 1953 (71 yaşında)
Antequera (Málaga), İspanya
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1970–günümüz

2015'te Londra'da düzenlenen III. İspanyol Tiyatro Festivali (Festelón) kapsamında buraya gelerek Juan Carlos Rubio'nun oynadığı "Las heridas del viento" filminde başrol oynamıştır.[2][3]

Seçme filmografi değiştir

  • Habla, mudita (1973)
  • Luna de lobos (1987)[4]
  • Women on the Verge of a Nervous Breakdown (1988)
  • Anything for Bread (1991)
  • The Flower of My Secret (1995)
  • Cosas que dejé en la Habana (1997)
  • Take My Eyes (2003)
  • The End of a Mystery (2003)
  • Sunday Light (2007)
  • Las Chicas Del Cable (2017)

Kaynakça değiştir

  1. ^ "IMDB.com: Awards for Habla, mudita". imdb.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2010. 
  2. ^ "Festival of Spanish Theatre in London (Festelón)". 27 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2018. 
  3. ^ "Las heridas del viento - Review in Tundra". 27 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2018. 
  4. ^ "Based on the novel by Julio Llamazares, published in English as Wolf Moon (2017)". 27 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2017. 

Dış bağlantılar değiştir