Ana menüyü aç

Kim So-Hyun (d. 4 Haziran, 1999) Güney Koreli oyuncu.[1] Kariyerine çocuk oyucu olarak 7 yaşında başladı. İlk olarak Moon Embracing the Sun ve Missing You.[2][3][4][5][6][7] gibi dramalarda oynadı.Diğer tanındığı dramalar ise The Suspicious Housekeeper (2013), Reset (2014), ve Who Are You: School 2015.[8][9][10][11]

Kim So-hyun
Kim So-hyun.jpg
Doğum 4 Haziran 1999 (1999-06-04) (20 yaşında) Avustralya[1]
Meslek Oyuncu, MC, şarkıcı, model
Etkin yıllar 2006-günümüz
Ajans SidusHQ

FilmografiDüzenle

FilmDüzenle

Yıl Başlık Rol
2008 My Name Is Pity (kısa film) genç Jin-ha
2010 Man of Vendetta Joo Hye-rin
2011 Sin of a Family Jung Myung-hee
Spy Papa Soon-bok
2012 I Am a King Sol-bi
2013 Killer Toon genç Mi-sook
2016 Pure Love Jung Soo-ok
Princess Deokhye genç Prenses Deokhye

Televizyon DramasıDüzenle

Yıl Başlık Rol Kanal
2006 Drama City "Ten Minute, Minor" KBS2
2007 A Happy Woman genç Lee Ji-yeon KBS2
Que Sera Sera genç Han Eun-soo MBC
2008 Hometown of Legends
"Child, Let's Go to Cheong Mountain"
Yeon-hwa KBS2
2008-2009 Wife and Woman Jo Je-ni KBS2
2009 Ja Myung Go Myo-ri SBS
Children of Heaven SBS
2009-2010 Loving You a Thousand Times SBS
2010 Birth of the Rich genç Lee Shin-mi KBS2
King of Baking, Kim Takgu genç Gu Ja-rim KBS2
2011 The Thorn Birds genç Seo Jung-eun KBS2
The Duo genç Geum-ok MBC
2011-2012 Padam Padam... The Sound of His and Her Heartbeats genç Jung Ji-na jTBC
2012 Moon Embracing the Sun young Yoon Bo-kyung MBC
Rooftop Prince genç Hong Se-na/
Genç Crown Prensesi Hwa-yong
SBS
Love Again Jung Yoo-ri jTBC
Reckless Family - Sezon 1 Kim So-hyun MBC Every 1
Ma Boy Jang Geu-rim Tooniverse
2012-2013 Missing You genç Lee Soo-yeon MBC
2013 Iris II: New Generation genç Ji Soo-yeon KBS2
The Secret of Birth genç Jung Yi-hyun SBS
I Can Hear Your Voice genç Jang Hye-sung SBS
The Suspicious Housekeeper Eun Han-gyul SBS
2014 Triangle genç Hwang Shin-hye MBC
Reset Choi Seung-hee/Jo Eun-bi OCN
Drama Special "We All Cry Differently" Ryu Ji-hye KBS2
2015 The Girl Who Sees Smells Choi Eun-seol SBS
Who Are You: School 2015 Lee Eun-bi/Go Eun-byul KBS2
2016 Drama Special "Page Turner" Yoon Yoo Seul KBS2
Let's Fight Ghost Hyun Ji

Web serisiDüzenle

Yıl Başlık Rol Website
2016 Nightmare Teacher Kang Ye Rim Naver TV Cast

Varyete ShowDüzenle

Yıl Başlık Kanal Not
2012 Yoo Jae-suk ve Kim Won-hee's Come to Play MBC konuk, bölüm 391
Strong Heart SBS konuk bölüm 157-158
Quiz to Change the World MBC konuk bölüm 167
2013 Global Homestay MBC Narrator
2013-2015 Show! Music Core MBC Host[12]
2014 I Live Alone MBC Cameo, bölüm 43, 66, 111
100 People, 100 Songs jTBC konuk bölüm 1
2015 We Got Married MBC Cameo, bölüm 256
MBC Section TV MBC Narrator, 800. bölüm özel

Müzik VideoDüzenle

Yıl Şarkı adı Sanatçı
2012 "Let's Walk Together" Touch
"Legend of Tears"[13] Hi.ni
2013 "I.Y.A.H"[14] Boyfriend

DiskografiDüzenle

Yıl Şarkı Adı Not
2007 "You Better Not Cry" sung by 4 Angel
2011 "Family Picture" track from Sin of a Family OST
"Daddy and Me"[15] track from "Spy Papa" OST
2013 "First Love" track from The Suspicious Housekeeper OST
2014 "Reset" track from Reset OST
2016 "Violet Fragrance" track from Pure Love OST
"Water is Wide"

ReklamlarıDüzenle

Yıl Yapmcı Not
2010 Post Cereals
Downy
2012 Nintendogs + Cats Kim Yoo-jung
Elite Uniform Infinite
2013 Nintendo 3DS Animal Crossing: New Leaf Kim Yoo-jung ve Park Bo-young
LG Uplus Sam Hammington ve Lee Kwang-soo
2013-2014 Tn Cosmetics
Jill Stuart Accessories
2014 Adidas
Nongshim Noodles Yoon Doo-joon
Union Bay Park Seo-joon ve Lee Hyun-woo ile
2014-2015 Elite Uniform WINNER
2015 Skechers Block B
Samsung Laptop
Pocari Sweat
Peripera
Post Honey Oz Cereal
Hazzys Accessories Yook Sungjae
Collect Inspiration by Anniel & Springa
2015-2016 Elite Uniform BtoB ve Shin Ae-ra ile
Domino's Pizza Kim Woo-bin ile
SOUP
2016 Peripera Lee Dong-hwi

Ödülleri ve AdaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Kategori Aday Çalışma Sonuç
2012 5th Korea Drama Awards yeni genç oyuncu Moon Embracing the Sun Adaylık
1st K-Drama Star Awards[16] En iyi genç oyuncu Missing You, Ma Boy Kazandı
MBC Drama Awards En İyi Genç Oyuncu Moon Embracing the Sun, Missing You Kazandı
2013 MBC Entertainment Awards[17] Best Female Newcomer in a Variety Show Show! Music Core Kazandı
SBS Drama Awards[18] Yeni Yıldız Ödülü The Suspicious Housekeeper Kazandı
6th Herald-Donga TV Lifestyle Awards Style Icon Rookie ödülü Bilinmiyor Kazandı
2014 KBS Drama Awards En İyi Oyuncu/özel/kısa drama Drama Special "We All Cry Differently" Kazandı
MBC Entertainment Awards [19] Varyete popülerlik ödülü Show! Music Core Kazandı
2015 8th Korea Drama Awards Yılın Yıldızı Who Are You: School 2015 Kazandı
30th Korea Best Dresser Swan Awards yükselen yıldız ödülü Bilinmiyor Kazandı
KBS Drama Awards En İyi Çift with Yook Sungjae Who Are You: School 2015 Kazandı
Natizen popülerlik ödülü,oyuncu Kazandı
En İyi Yenı Oyuncu Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Kim So-hyun: My name is..." TenAsia (Korean). 16 November 2012. Erişim tarihi: 2012-11-20. 
  2. ^ Hong, Grace Danbi (11 September 2012). "The Sun and the Moon Yeo Jin Gu and Kim So Hyun Cast in New Drama Together". enewsWorld. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-10-29. 
  3. ^ Hong, Grace Danbi (24 October 2012). "Yeo Jin Gu and Kim So Hyun Film for I Miss You". enewsWorld. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-11-20. 
  4. ^ Park, Hyun-min (2 November 2012). "Kim So Hyun Poses Cutely in Front of the Camera on the Set of I Miss You". enewsWorld. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-11-20. 
  5. ^ Park, Hyun-min (15 November 2012). "I Miss You Sparks Controversy Regarding Teenage Rape Scene". enewsWorld. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-11-20. 
  6. ^ "ko:김소현, 박유천 오빤 내 첫사랑··내 눈빛마저 달라져 (인터뷰)". Asia Economic Daily (Korean). 29 November 2012. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-12-02. 
  7. ^ "ko:('보고싶다' 김소현) "오랫동안 기억에 남는 배우가 되고 싶어요"". OBS News (Korean). 29 November 2012. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-12-02. 
  8. ^ Hong, Grace Danbi (23 August 2013). "Kim So Hyun Cast in The Strange Housekeeper with Choi Ji Woo". enewsWorld. 2 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-06-03. 
  9. ^ "For Teen Actress, Castings Akin to Cram School". The Chosun Ilbo. 14 December 2013. 4 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-01-06. 
  10. ^ Lee, Sun-min (22 August 2014). "Reset revisits a murky past". Korea JoongAng Daily. 2 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-06-03. 
  11. ^ Hong, Grace Danbi (22 April 2015). "Kim So Hyun Understands Why Nam Joo Hyuk is Popular". enewsWorld. 8 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-06-03. 
  12. ^ Ko, Hong-ju (18 April 2013). "How Music Core's New Charts will Work". enewsWorld. 29 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-06-03. 
  13. ^ Hong, Grace Danbi (3 December 2012). "Hi.ni Releases Legend of Tears with Kim So Hyun and Baek Seung Hwan". enewsWorld. Erişim tarihi: 2013-01-30. 
  14. ^ Ho, Stewart (7 January 2013). "Child Actress Kim So Hyun Stars in Boyfriend's New MV". enewsWorld. Erişim tarihi: 2013-01-30. 
  15. ^ Ko, Hong-ju (18 April 2013). "Spy Papa OST". HanCinema. 2 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-06-03. 
  16. ^ "ko:김소현 '아역상 수상 영광입니다'". IS Plus (Korean). 8 December 2012. 14 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-06-03. 
  17. ^ "Dad, Where Are You Going wins the Daesang at the 2013 MBC Entertainment Awards + other winners!". Allkpop. 29 December 2013. 27 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-12-29. 
  18. ^ Lee, Cory (2 January 2014). "Lee Bo-young Grabs 1st Top Prize at the 2013 SBS Drama Awards". TenAsia. 2014-03-28 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ http://www.koreaboo.com/news/winners-mbc-entertainment-awards/

Dış bağlantılarDüzenle