Kim Manners

Kim Manners (d. 13 Ocak 1951 - ö. 25 Ocak 2009), Amerikalı oyuncu, yönetmen ve yapımcı.[1][2] Supernatural ve The X-Files gibi bilimkurgu ve gerilim alanlarında başarılı işlere imza atan yönetmenliğinin yanı sıra uygulayıcı yapımcı kişiliğiyle de projelere katkıda bulunan Kim Manners, 58 yaşında akciğer kanseri sebebiyle vefat etti.[3][4]

Kim Manners
Kim manners.jpg
Doğum 13 Ocak 1951(1951-01-13)
Cleveland, Ohio
Ölüm 25 Ocak 2009 (58 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya
Meslek Yönetmen, yapımcı, oyuncu
Etkin yıllar 1978 - 2009

FilmografiDüzenle

Yılı TV Dizisi Pozisyon Bölümler
1979–1981 Charlie's Angels Yönetmen 8
1983–1984 Automan Yönetmen 4
1983–1985 Matt Houston Yönetmen 10
1985 Street Hawk Yönetmen 1
1985 Finder of Lost Loves Yönetmen 1
1984–1986 Simon & Simon Yönetmen 5
1985–1986 Hardcastle and McCormick Yönetmen 6
1985–1986 Riptide Yönetmen 2
1986 Sledge Hammer! Yönetmen 1
1986–1987 Hunter Yönetmen 2
1986–1987 Stingray Yönetmen 2
1986–1987 Sidekicks Yönetmen 3
1987–1988 J.J. Starbuck Yönetmen 2
1988 Star Trek: The Next Generation Yönetmen 1
1988 Wiseguy Yönetmen 1
1988 Mission: Impossible Yönetmen 2
1988 Paradise Yönetmen 1
1989 Baywatch Yönetmen 2
1989–1990 Booker Yönetmen 2
1987–1990 21 Jump Street Yönetmen 12
1990 Broken Badges Yönetmen 2
1991 The 100 Lives of Black Jack Savage Yönetmen 1
1991 K-9000 Yönetmen 1
1993 The Hat Squad Yönetmen 2
1994 Fortune Hunter Yönetmen 1
1993–1994 The Adventures of Brisco County, Jr. Yönetmen 7
1994 Greyhounds Yönetmen 1
1991–1994 The Commish Yönetmen 7
1994–1997 M.A.N.T.I.S. Yönetmen 3
2000 Harsh Realm Yönetmen 1
1995–2002 The X-Files Yönetmen 52
2003 Alaska Yönetmen 1
2005 Empire Yönetmen 2
2005 Over There Yönetmen 1
2005–2008 Supernatural Yönetmen 16

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Hurwitz, Matt (Mart 2002). "Kim Manners". DGA Monthly. Directors Guild of America. 16 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2019. 
  2. ^ Nazzaro, Joe (Haziran 1996). "Fantasies in Dark and Light". Starlog, 227. ss. 70–73. 
  3. ^ "Zap2It". Zap2It. 30 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2016. 
  4. ^ Mitovich, Matt (26 Ocak 2009). "Supernatural Producer-Director Kim Manners Dies after Cancer Battle". TVGuide.com. TVGuide.com. 16 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle