Ken Swofford

Amerikalı oyuncu

Kenneth Charles "Ken" Swofford (d. 25 Temmuz 1933 – ö. 1 Kasım 2018), Amerikalı tanınmış oyuncu, yazar ve seslendirme sanatçısıdır. 25 Temmuz 1933'te Du Quoin, Illinois'de doğmuştur.

Ken Swofford
Doğum Kenneth Charles Swofford
25 Temmuz 1933(1933-07-25)
Du Quoin, Illinois, ABD.
Ölüm 01 Kasım 2018 (85 yaşında)
Garden Grove, Kaliforniya, ABD.
Meslek Oyuncu, seslendirme sanatçısı ve yazar
Evlilik Barbee Biggs (1958–2018; ölümüne kadar)
Çocuk(lar) 5 çocuğu vardır

KariyeriDüzenle

Swofford 1962'de başlayıp 2004 yılına kadar aktif olarak sürdürdüğü oyunculuk kariyerinde; Thelma & Louise, Sky Heist, Black Roses ve The Andromeda Strain gibi zamanının ses getirmiş yapımlarında rol almıştır.

Swofford'un rol aldığı diğer bazı yapımlar arasında; Fame, Switch, The Oregon Trail, Rich Man, Poor Man Book II, Murder, She Wrote, ve gizem türünde Ellery Queen sayılabilir.

ÖlümüDüzenle

Amerikalı oyuncu Ken Swofford 1 Kasım 2018'de Garden Grove, Kaliforniya'da 85 yaşında ölmüştür.[1]

FilmografiDüzenle

Sinema filmleriDüzenle

  • 1971: The Andromeda Strain
  • 1982: Annie
  • 1986: Hunter's Blood
  • 1988: Black Roses
  • 1991: Thelma & Louise

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1974: Amy Prentiss
  • 1975: Ellery Queen
  • 1975: Switch
  • 1978: The Eddie Capra Mysteries

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1975: A Cry for Help
  • 1975: Man on the Outside
  • 1975: Sky Heist

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Metcalf, Rupert (3 Kasım 2018). "Ken Swofford, Actor on 'Fame' and 'Ellery Queen,' Dies at 85". The Hollywood Reporter. 7 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle