Ken Osmond

Kenneth Charles Osmond (7 Haziran 1943, Glendale, Kaliforniya - 18 Mayıs 2020, Los Angeles, Kaliforniya), Amerikalı aktör ve polis memuru.

Ken Osmond
Ken Osmond 1962.jpg
Osmond 1962'de
Doğum Kenneth Charles Osmond
7 Haziran 1943(1943-06-07)
Glendale, Kaliforniya, ABD.
Ölüm 18 Mayıs 2020 (76 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD.
Meslek Oyuncu, polis memuru
Etkin yıllar 1953–2016 (oyuncu)
1970–1988 (polis memuru)
Evlilik
Sandra Purdy
(e. 1969; ö. 2020)
Çocuk(lar) 2

HayatıDüzenle

Osmond 7 Haziran 1943'te Glendale, Kaliforniya'da doğdu. Televizyon dizisi Eddie Haskell rolünü canlandırdığı Leave It to Beaver (1957-1963) ile bilinir. Oyunculuk kariyeri dışında 1970-1988 yılları arasında polis memuru olarak çalıştı.

ÖlümüDüzenle

Amerikalı oyuncu ve polis memuru Ken Osmond 18 Mayıs 2020'de Los Angeles, Kaliforniya'daki evinde kronik obstrüktif akciğer hastalığı ve periferik arter hastalığının neden olduğu sorunlar nedeniyle 76 yaşında öldü.[1]

FilmografiDüzenle

Televizyon dizisiDüzenle

  • 1957: Leave It to Beaver
  • 1983: The New Leave It to Beaver
  • 1990: Parker Lewis Can't Lose
  • 1991: Hi Honey, I'm Home
  • 2004: The Caribou Show

Televizyon filmiDüzenle

  • 1983: Still the Beaver

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ken Osmond, 'Leave It to Beaver' Star Who Played Eddie Haskell, Dies at 76". 19 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle