Céline Tran

Fransız porno film oyuncusu
(Katsuni sayfasından yönlendirildi)

Céline Tran (d. 9 Nisan 1979, Lyon) Fransız eski porno yıldızı.

Céline Tran
Katsuni 2010.jpg
Céline Tran (Ocak 2010, Las Vegas)
Doğum Celine Joëlle Tran
9 Nisan 1979 (1979-04-09) (41 yaşında)
Lyon, Fransa
Takma adı Katsuni, Katsumi
Boyu 1,70 m (5 ft 7 in)
Kilosu 52 kg (115 lb)
Göz rengi Ela
Saç rengi Siyah
Film sayısı 500 performans, 3 yönetmenlik (IAFD'ye göre)
Resmî sitesi
IMDb'de Céline Tran
IAFD'de Céline Tran
Adultfilmdatabase'de Céline Tran
Céline Tran (2007)
Céline Tran (2008)
Céline Tran (2011)
Céline Tran (2017)

Hayatı ve KariyeriDüzenle

Céline Tran, 9 Nisan 1979 yılında Fransız bir annenin ve Vietnamlı bir babanın kızı olarak Lyon'da dünyaya geldi. Bir yıl Fransa'da siyaset bilimi okudu fakat daha sonra kendisini siyaset bilimi için uygun görmemesinden dolayı okulu bıraktı ve üç yıl boyunca öğretmenlik kariyerini öngörerek edebiyat okudu. Okurken aynı zamanda go-go dansçısı olarak konserler verdi ve bu da Penthouse için çalışan bir fotoğrafçı tarafından fark edilmesini sağladı. Penthouse dergisinin Fransız şubesi, yetişkin resimlerinde görünecek aktrisleri arıyordu. Derginin bu teklifini kendisi adına heyecan verici bir deneyim olabileceğini düşündüğü için bu teklifi kabul etti. 2001 yılında porno sektörüne girdi. İlk deneyiminden keyif aldığını söyleyerek yetişkin film endüstrisinde kariyer yapmaya karar verdi. İki yıl boyunca hem okudu hem de film çekti, ancak sonunda öğretmen olmaktan vazgeçti ve tam zamanlı bir yetişkin aktris olarak kariyer yapmaya karar verdi. 2001 yılında başladığı porno endüstrisindeki kariyeri boyunca 500'den fazla yapımda yer aldı. 2003 yılında ilk kez bir Amerikan filminde yer aldı. 2004 yılında ticaret dergisi Hot Vidéo tarafından düzenlenen bir okuyucu anketinde "Fransızların en sevdiği porno oyuncusu" seçildi. 2005 yılında ABD'deki çalışmalarına odaklanmaya karar verdi. Mayıs 2006 yılında göğüslerine implant taktırdı. Aralık 2006 yılında Digital Playground ile özel bir sözleşme imzalayan ilk Fransız aktris oldu. Ocak 2007 yılında sahne adı olan "Katsumi" ismi Fransız yargısı tarafından yasaklandı. Kullanma yasağını çiğnediği için de Ekim 2007 yılında 20.000€ para cezasına çarptırıldı. 2008 yılında şimdiye kadar üretilmiş en pahalı porno filmlerinden birisi olan "Pirates II: Stagnetti's Revenge" filminin oyuncu kadrosunda yer aldı. 2011 yılında Complex dergisinin "En Ateşli 100 Porno Yıldızı" listesinde 14. sırada yer aldı ve yine aynı yıl aynı derginin "Tüm Zamanların En Ateşli Asyalı Porno Yıldızı" listesinde 3. sırada yer aldı. Ağustos 2013 yılında pornodan emekli olduğunu açıkladı.

FilmografiDüzenle

Görev Aldığı Yapımlar
Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Lascars Brigitte Seslendirme
2011 Xanadu Nikkie 1. Sezon, 5. Bölüm
2012 Les Kaïra Katsuni
2014 Métal Hurlant Chronicles Ponpon Kız 2. Sezon, 4. Bölüm
2017 Jailbreak Madame Butterfly

ÖdülleriDüzenle

AVN Ödülleri (18 ödül)
Sonuç Yıl Ödül Yapım
Kazandı 2004 Best Anal Sex Scene, Video Multiple P.O.V. (Gisselle & Michael Stefano)
Kazandı Best Sex Scene in a Foreign-Shot Production L'Affaire Katsumi (Steve Holmes)
Kazandı 2005 Female Foreign Performer of the Year Yok
Kazandı Best Anal Sex Scene, Video Lex Steele XXX 3 (Lexington Steele)
Kazandı Best Group Sex Scene, Film Dual Identity (Savanna Samson & Alec Metro)
Kazandı Best Foreign All-Sex Release Lost Angels: Katsumi
Kazandı 2006 Female Foreign Performer of the Year Yok
Kazandı Best Anal Sex Scene, Video Cumshitters (Manuel Ferrara)
Kazandı Best Tease Performance Ass Worship 7
Kazandı Best Interactive DVD Virtual Katsumi
Kazandı 2007 Female Foreign Performer of the Year Yok
Kazandı Best Supporting Actress—Video Fashionistas Safado: The Challenge
Kazandı Best Group Sex Scene, Film Fuck (Carmen Hart, Kirsten Price, Mia Smiles & Chris Cannon, Eric Masterson, Randy Spears, Tommy Gunn)
Kazandı Best All-Girl Sex Scene, Film Fuck (Clara G, Felecia, Jessica Drake)
Kazandı 2008 Best Three-way Sex Scene Fashionistas Safado: Berlin (Melissa Lauren & Rocco Siffredi)
Kazandı 2011 Best All-Girl Group Sex Scene Body Heat (Jesse Jane, Kayden Kross, Raven Alexis, Riley Steele)
Kazandı Wildest Sex Scene Body Heat
Kazandı 2014 Hall of Fame Inductee Yok
XBIZ Ödülleri (2 ödül)
Sonuç Yıl Ödül Yapım
Kazandı 2011 Foreign Female Performer of the Year Yok
Kazandı 2012 Crossover Star of the Year Yok
Hot d'Or Ödülleri (2 ödül)
Sonuç Yıl Ödül Yapım
Kazandı 2009 Best French Actress Pirates II: Stagnetti's Revenge
Kazandı Best Actress Blog Yok
XRCO Ödülleri (1 ödül)
Sonuç Yıl Ödül Yapım
Kazandı 2004 Best Sex Scene, Couple Lex Steele XXX 3 (Lexington Steele)
FICEB Ninfa Ödülleri (5 ödül)
Sonuç Yıl Ödül Yapım
Kazandı 2002 Best Starlette L'Affaire Katsumi (Rita Faltoyano)
Kazandı 2004 Best Actress PokerWom
Kazandı 2005 Best Actress Who Fucked Rocco
Kazandı 2007 Best Actress French Connection
Kazandı 2008 Most Original Sex Scene The Fashionistas Safado Berlin 1 (Melissa Lauren & Nacho Vidal)
Kariyeri boyunca toplamda 28 ödül kazandı.

KaynakçaDüzenle