Katie Aselton

Kathryn 'Katy' Aselton (d. 1 Ekim 1978; Milbridge, Maine, ABD), Amerikalı ünlü bir oyuncu, yönetmen ve senaristtir. Kim karakterini canlandırdığı tarihi dizi 2001 yapımı Undressed ile oyunculuğa başlamıştır. 2005 yapımı Emily karakterini canlandırdığı romantik-trajik komedi filmi The Puffy Chair ile yıldızı parlayan oyuncunun eşi Mark Duplass'ta yapımda yer almıştır. oyuncu ve yönetmen Katie Aselton 2010 yapımı The Freebie adlı yapımla ilk yönetmenlik deneyimini göstermiştir.

Katie Aselton
KatieAselton.jpg
Katie Aselton (2010)
Doğum Kathryn Aselton
1 Ekim 1978 (1978-10-01) (41 yaşında)
Milbridge, Maine, ABD
Meslek Oyuncu, yönetmen ve senarist
Etkin yıllar 2001-günümüz

FilmografiDüzenle

*Exclusief televisiefilms

  • Black Rock (2012)
  • Treatment (2011)
  • Jeff, Who Lives at Home (2011)
  • Our Idiot Brother]] (2011)
  • The Freebie (2010)
  • Cyrus (2010)
  • Feed the Fish (2009)
  • Other People's Parties (2009)
  • Easier with Practice (2009)
  • The Puffy Chair]] (2005)

TelevizyonDüzenle

*Exclusief eenmalige gastrollen

  • The League - Jenny (2009-2013, 56 bölüm)
  • Undressed - Kim (2001, 3 bölüm)

YönetmenDüzenle

  • Black Rock (2012)
  • The Freebie (2010)

SenaryoDüzenle

  • Black Rock (2012, eşi Mark Duplass rol almakta)
  • The Freebie (2010)

Ayrıca bakınızDüzenle

Aselton kendisi gibi oyuncu olan Mark Duplass ile 2006'dan bu yana evlidir. Eşiyle birlikte The Puffy Chair (2005), Other People's Parties (2009) ve TV komedi dizisi The League beraber rol almıştır.