Katharina Wackernagel

Katharina Wackernagel 2015 Max Ophüls Film Festivali'nde

Katharina Wackernagel (d. 15 Ekim 1978, Freiburg im Breisgau), Alman aktris.[1]

YaşamıDüzenle

Wackernagel annesi, babası, amcası ve hatta dedesinin oyuncu olduğu bir aileden gelmektedir. 1983-96 yılları arasında Kassel, Almanya'da eğitimini tamamladı. 1998'den 2004'e kadar Berlin'de yönetmen Jonas Grosch ile beraber yaşamış ve çalışmıştır.[2]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1999: Plätze in Städten
  • 2001: Venus Talking
  • 2003: Das Wunder von Bern
  • 2005: Die Boxerin
  • 2007: GG 19 – Deutschland in 19 Artikeln
  • 2008: Bir terör filmi - Der Baader Meinhof
  • 2008: Polska Love Serenade
  • 2008: Die Schimmelreiter
  • 2009: Résiste – Aufstand der Praktikanten
  • 2011: Die letzte Lüge

TelevizyonDüzenle

  • 1999: School’s Out I: Schrei – denn ich werde dich töten!
  • 2001: School’s Out II: Das Mädcheninternat – Deine Schreie wird niemand hören|Die Insel der Angst
  • 2002: Am Ende die Wahrheit
  • 2003: Das Wunder von Lengede
  • 2003: Mädchen Nr.1
  • 2004: Dornröschens leiser Tod
  • 2005: Die letzte Schlacht
  • 2005: Die Luftbrücke – Nur der Himmel war frei
  • 2005: Bettgeflüster & Babyglück
  • 2006: Fünf-Sterne-Kerle inklusive
  • 2006: Stolberg – Flüchtige Begegnung
  • 2006: Freundinnen fürs Leben
  • 2007: Contergan
  • 2007: Mein Mörder kommt zurück
  • 2007: Polizeiruf 110 – Tod eines Fahnders
  • 2008: Wilsberg: Interne Affären
  • 2009: Vulkan
  • 2009: Tatort – Borowski und die heile Welt
  • 2009: Donna Leon – Wie durch ein dunkles Glas
  • 2009: Stralsund – Mörderische Verfolgung
  • 2010: Gier
  • 2010: Ken Folletts Eisfieber
  • 2010: Liebe deinen Feind
  • 2010: Der Meisterdieb
  • 2010: Racheengel – Ein eiskalter Plan
  • 2011: Stralsund – Außer Kontrolle
  • 2011: Die Schuld der Erben
  • 2011: Vater Mutter Mörder
  • 2012: Tatort: Keine Polizei
  • 2012: Stralsund – Blutige Fährte
  • 2012: Bella Block – Der Fahrgast und das Mädchen
  • 2012: Die Mongolettes – Wir wollen rocken[3]
  • 2012: Herbstkind
  • 2012: Flemming – Der Mord des Jahrhunderts]]
  • 2013: Das Adlon. Eine Familiensaga]]
  • 2013: Stralsund – Tödliches Versprechen
  • 2013: Jedes Jahr im Juni
  • 2013: Stralsund – Freier Fall

ÖdülleriDüzenle

  • 1998: TV Altın Aslan Ödülleri : Tanja adlı yapımla
  • 2007: Bambi Özel Jüri Ödülü Ödülü : Contergan adlı yapımla (Benjamin Sadler, Katharina Wackernagel, Denise Marko)
  • 2008: Uluslararası Biarritz Festivali: En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Contergan ile.
  • 2008: Altın Kamera En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Contergan ve Mein Mörder kommt zurück ile.
  • 2008: Bavyera TV Ödülleri: en iyi kadın oyuncu Contergan ve Mein Mörder kommt zurück ile.
  • 2008: Monte-Carlo Festivali En İyi Tv Oyuncusu Ödülü: Goldene Nymphe ve Contergan ile.
  • 2008: Alman televizyon Ödülleri: en iyi kadın oyuncu dalında aday Contergan ve Mein Mörder kommt zurück ile.
  • 2008: Hessian televizyon Ödülleri: en iyi aktris Mein Mörder kommt zurück ile.

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle