Kate Bosworth

Amerikalı oyuncu ve model

Catherine Ann Bosworth (d. 2 Ocak 1983; Los Angeles, Kaliforniya) Amerikalı aktris ve model.

Kate Bosworth
Kate Bosworth 2012.jpg
Kate Bosworth (2012)
Doğum Catherine Ann Bosworth
2 Ocak 1983 (1983-01-02) (38 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD[1]
Boy 1,65 m (5 ft 5 in)
Evlilik Michael Polish ​(e. 2013)
Ebeveyn(ler) Harold Bosworth
Patricia Bosworth
Kate Bosworth (2006)
Kate Bosworth (2007)
Kate Bosworth (2011)

HayatıDüzenle

Catherine Ann Bosworth, 2 Ocak 1983 yılında Los Angeles, Kaliforniya'da dünyaya geldi San Francisco, Kaliforniya'ya büyüdü. 6 yaşındayken babasının işi nedeniyle ailesiyle birlikte San Francisco'dan ülkenin çeşitli yerlerine taşındı. 2000 yılının sonlarında Princeton Üniversitesi'ne kabul edildi ancak katılımının sürekli olarak ertelenmesi nedeniyle kabulü iptal edildi. 2001 yılında Cohasset Lisesi'nden mezun oldu. 31 Ağustos 2013 yılında Philipsburg, Montana'da Amerikalı yönetmen Michael Polish ile evlendi.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
1998 Atlara Fısıldayan Adam Judith
2000 The Newcomers Courtney Docherty
Unutulmaz Titanlar Emma Hoyt
2002 Blue Crush Anne Marie Chadwick
The Rules of Attraction Kelly
2003 Wonderland Dawn Schiller
Advantage Hart Trinity Montage Kısa film
2004 Win a Date with Tad Hamilton! Rosalee Futch
Beyond the Sea Sandra Dee
2005 Bee Season Chali
2006 Superman Dönüyor Lois Lane
2007 The Girl in the Park Louise
2008 21 Jill Taylor
2010 Death Bed Subtext Daughter Kısa film
Idiots Maggie
The Warrior's Way Lynne
2011 Little Birds Bonnie Muller
Another Happy Day Alice
L!fe Happens Deena
Straw Dogs Amy Sumner
2012 Black Rock Sarah
And While We Were Here Jane Byrne
2013 Big Sur Billie
Movie 43 Arlene
Homefront Cassie Bodine
2014 Unutma Beni Anna
2015 Amnesiac Hilary
Life on the Line Bailey
90 Minutes in Heaven Eva Piper
Heist Sydney Silva
2016 Before I Wake Jessie Hobson
We Shot Ourselves
2018 The Domestics Nina Monroe West
2019 The Devil Has a Name Gigi Cutler
2020 Force of Nature Troy Barrett
2021 Wild Indian Greta Peterson
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1997 7th Heaven
2000 Young Americans Bella Banks
2015–2016 The Art of More Roxanna Whitman
2017 SS-GB Barbara Barga
The Long Road Home Gina Denomy
2019 The I-Land MC Ayrıca yapımcı
Video Oyunları
Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Superman Returns Lois Lane Seslendirme
2010 CR: Superman Returns

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "The birth of Catherine Bosworth". californiabirthindex. 7 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2020. 

Dış BağlantılarDüzenle