Kahkahaçiçeğigiller cinsleri listesi

Bu listede Kahkahaçiçeğigiller familyasına ait cinsler yer almaktadır.

Cinsler
Cins Otorite Dağılımı Özellikler Görsel
Humbertia Comm. ex Lam. Madagaskar Humbertioideae alt familyasının tek cinsidir. Tek bir tür ile temsil edilir: Humbertia madagascariensis
Cardiochlamys Oliv. Madagaskar Cardiochlamyeae alt familyasının bir cinsidir. İki tür ile temsil edilir.
Cardiochlamys velutina
Cordisepalum Verdc. Hindiçin Cardiochlamyeae alt familyasının bir cinsidir. İki tür ile temsil edilir.
Dinetus Buch.-Ham. ex Sweet. Tropikal Asya[ölü/kırık bağlantı]'dan Çin'e kadar dağılmıştır. Cardiochlamyeae alt familyasının bir cinsidir. 8 tür ile temsil edilir.
Dinetus racemosus
Poranopsis Roberty Hint Altkıtası'ndan Hindiçin ve Çin'e dağılmıştır. Cardiochlamyeae alt familyasının bir cinsidir. 3 tür ile temsil edilir.
Poranopsis paniculata
Tridynamia Gagnep. Hindistan ve Malezya'dan Çin'e kadar yayılmıştır. Cardiochlamyeae alt familyasının bir cinsidir. 4 tür ile temsil edilir.
Duperreya (?) Gaudich. Avusturalya Cardiochlamyeae alt familyasının bir cinsidir. 3 tür ile temsil edilir.
Erycibe Roxb. Hindistan-Malezya'dan Avustralya ve Japonya'ya kadar bulunur. Eryciboideae alt familyasının tek cinsidir. 67 kadar tür ile temsil edilir.
Erycibe paniculata
Cuscuta L. Kozmopolit Cuscutoideae alt familyasının tek cinsidir. 213 kadar tür ile temsil edilir.
Cuscuta californica
Distimake Raf. Tropikler ve subtropikler Convolvuloideae alt familyasının bir cinsidir. 35 tür ile temsil edilir. Bu cins daha önce Merremia cinsine dahil edilmekteydi.

Cinsin sinonim ismi: Astromerremia Pilg.

Cinsin sinonim ismi: Davenportia R.W. Johnson

Distimake rhyncorhiza
Duaustinia Convolvuloideae alt familyasının bir cinsidir.
Camonea Raf. Tropikler ve subtropikler Convolvuloideae alt familyası(nın) (Merremia oymağının?) bir cinsidir. 5 kadar tür ile temsil edilir.
Daustinia Convolvuloideae alt familyasının bir cinsidir.
Decalobanthus Ooststr Tropikal ve Subtropikal Asya'dan, Pasifik'teki adalara, Tanzanya'daki adalara ve Batı Hint Okyanusu'ndaki adalara dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası(nın) (Merremia oymağının?) bir cinsidir. Yaklaşık 13 tür ile temsil edilir.
Hewittia Wight & Arn Eski Dünya'daki tropikler ve subtropikler Convolvuloideae alt familyası(nın) (Merremia oymağının?) bir cinsidir. 2 tür ile temsil edilir: Hewittia malabarica
Hyaloscystis Hallier f Tropikal Afrika Convolvuloideae alt familyası(nın) (Merremia oymağının?) bir cinsidir. 2 tür ile temsil edilir.
Merremia Dennst. ex Endl Yeni ve Eski Dünya'nın tropik ve subtropik bölgelerinden Asya'nın ılıman bölgelerine dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası(nın) (Merremia oymağının?) bir cinsidir. 54 tür ile temsil edilir. Bu cinsteki 35 tür ayrılarak Distimake adında yeni bir cins oluşturmuştur.

Cinsin sinonim ismi:Skinneria Choisy

Cinsin geçerli olmayan ismi: Spiranthera Bojer ex Desjardins

Merremia hederacea
Operculina Silva Manso Tropikler Convolvuloideae alt familyası(nın) (Merremia oymağının?) bir cinsidir. 15 kadar tür ile temsil edilir.
Operculina turpethum
Remirema Convolvuloideae alt familyasının bir cinsidir.
Xenostegia D.F.Austin & Staples Eski Dünya'nın tropik ve subtropik bölgelerinde yayılmıştır. Convolvuloideae alt familyası(nın) (Merremia oymağının?) bir cinsidir. 5 tür ile temsil edilir.
Xenostegia tridentata
Keraunea (?) Convolvuloideae alt familyasının bir cinsidir.
Aniseia Choisy Meksika, Orta ve Güney Amerika'ya yayılmıştırlar. Convolvuloideae alt familyası, Aniseieae oymağının bir cinsidir. 3 tür ile temsil edilir. Otsu gövdeye sahip, sarmaşık şeklindeki bitkilerdir. Çoğunlukla yere paralel olarak uzanırlar veya başka bitkilerin üzerinde büyürler. Gövdelerinin köke yakın kısımları kısmen odunlaşmıştır. Genellikle su yolları boyunca çoğalırlar, hatta bazen diğer bitkilerle beraber su yüzeyinde yüzebilirler. Bazı bölgelerde yaprakları besin olarak tüketilir.[1]
Aniseia martinicensis
Odonellia K. R. Robertson Meksika'dan tropikal Güney Amerika'ya dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası, Aniseieae oymağının bir cinsidir. 2 tür ile temsil edilir.
Odonellia hirtiflora
Tetralocularia O’Donell Kolombiya ve Fransız Guyanası'ndan Kuzey Brezilya'ya kadar görülür. Convolvuloideae alt familyası, Aniseieae oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür ile temsil edilir: Tetralocularia pennellii
Convolvulus (Tarla sarmaşıkları) L. Dünya'nın ılıman bölgelerinde ve subtropiklerde dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası, Convolvuleae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 218 tür ile temsil edilir.
Polymeria R.Br Endonezya, Avustralya ve Yeni Kaledonya Convolvuloideae alt familyası, Convolvuleae oymağının bir cinsidir. 11 tür ile temsil edilir.
Polymeria longifolia
Calystegia (?) R.Br Dünya'nın ılıman bölgelerinde ve subtropiklerde dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası, Convolvuleae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 25 tür ile temsil edilir.
Calystegia soldanella
Ipomoea (Gündüz sefası) L. Yeni Dünya'da ve Eski Dünya'nın tropik ve subtropik bölgelerinde yaygındır. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 588 tür ile temsil edilir. Çoğu türün göz alıcı, renkli çiçekleri vardır ve genellikle süs bitkisi olarak yetiştirilir. Derin çiçekleri büyük Lepidoptera'ları, özellikle de pembe benekli şahin güvesi ( Agrius cingulata ) gibi Sphingidae'leri ve hatta sinek kuşlarını çeker .
Astripomoea A. Meeuse Afrika ve Arap Yarımadası'nda yaygındır. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. 12 tür ile temsil edilir.
Astripomoea hyoscyamoides
Argyreia Lour. Çoğunlukla tropikal ve subtropikal Asya'da ve Madagaskar'da bulunur. Yalnızcı bir türü Avustralya'da bulunur. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 90 tür ile temsil edilir. Sarmaşık, otsu gövdeli tırmanıcı veya odunsu bir kökten dayanıklı sarmaşık şeklinde sürgünler veren bitkilerdir. Çok yıllık odunsu bir gövdeye veya tek yıllık bir gövde ile birlikte, çok yıllık kalıcı bir köke sahiptirler.
Argyreia nervosa
Lepistemon Blume Tropikal Afrika'da ve tropikal ve subtropikal Asya'dan kuzeydoğu Avustralya'ya kadar olan bölgede dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. 6 tür ile temsil edilir.
Lepistemon owariense
Lepistemonopsis Dammer Etiyopya, Kenya ve Tanzanya'da görülür. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür ile temsil edilir: Lepistemonopsis volkensii
Paralepistemon Lejoly & Lisowski Kongo Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. 2 tür ile temsil edilir.
Rivea Choisy Hint Altkıtası'ndan Hindiçin'e dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. 3 tür ile temsil edilir.
Rivea hypocrateriformis
Stictocardia Hallier f Eski Dünya'nın tropik ve subtropiklerinden Pasifik'teki adalara dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. 12 tür ile temsil edilir.
Stictocardia tiliifolia.jpg
Blinkworthia (?) Choisy Güney Çin'den Hindiçin'e dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. 2 tür ile temsil edilir.
Blinkworthia lycioides
Turbina (?) Raf. Afrika, Madagaskar, Yeni Kaledonya ve Yeni Dünya'da dağılmıştır. Convolvuloideae alt familyası, Ipomoeeae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 15 tür ile temsil edilir.
Dichondra J.R.Forst. & G.Forst Yeni Dünya, Mascarene , Avustralya ve Yeni Zelanda'da yaygındır. Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. 15 tür ile temsil edilir.
Dichondra
Porana Burm. f Türlerden biri Hindiçin'den Malezya'ya, diğeri Meksika'ya dağılmıştır. Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. 2 tür ile temsil edilir.
Porana volubilis
Falkia Thunb Eritre'den Güney Afrika'ya dağılmıştır. Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. 3 tür ile temsil edilir.
Falkia repens
Metaporana N.E.Br Afrika, Sokotra ve Madagaskar'da yaygındır. Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. 6 tür ile temsil edilir.
Metaporana sericosepala
Nephrophyllum A.Rich Eritre ve Etiyopya'da görülür. Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür ile temsil edilir: Nephrophyllum abyssinicum
Petrogenia I.M.Johnst Yalnızca Teksas ve Kuzeydoğu Meksika'da görülür. Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür ile temsil edilir: Petrogenia repens
Rapona (?) Baill Madagaskar Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür ile temsil edilir: Rapona tiliifolia
Dipteropeltis (?) Hallier f Tropikal Afrika Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. 3 kadar tür ile temsil edilir.
Calycobolus (?) Roem. & Schult. Batı Afrika'dan Angola'ya ve tropikal Güney Amerika'ya yayılmıştır. Dichondroideae alt familyası, Dichondreae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 30 tür ile temsil edilir.
Calycobolus micranthus
Bonamia Thouars Tropikler ve subtropikler Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 57 tür ile temsil edilir.
Bonamia agrostopolis
Cressa L. Dünya'nın ılıman bölgelerinde ve subtropiklerde dağılmıştır. Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. 4 tür ile temsil edilir.
Cressa truxillensis
Cladostigma Radlk Kuzeydoğu ve Doğu Tropikal Afrika'da ve Güneybatı Arap Yarımadası'nda yaygındır. Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. 3 tür ile temsil edilir.
Hildebrandtia Vatke Doğu ve Kuzeydoğu Afrika, Arap Yarımadası ve Madagaskar'da yayılmıştır. Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 111 tür ile temsil edilir.
Hildebrandtia valo
Evolvulus L. Tropikler ve subtropikler Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 100 tür ile temsil edilir.
Evolvulus alsinoides
Sabaudiella Chiov Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür içerir. Bu tür aynı zamanda Hildebrandtia cinsinde de yer alır.
Seddera Hochst Afrika'da, Arap Yarımadası'nda yayılış gösterir. Pakistan'dan Hindistan'a dağılmıştır. Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. Yaklaşık 28 tür ile temsil edilir.
Seddera capensis
Stylisma Raf. Amerika Birleşik Devletleri Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. 6 kadar tür ile temsil edilir.
Stylisma pickeringii
Wilsonia (?) R.Br Avusturalya Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. 3 tür ile temsil edilir.
Wilsonia humilis
Neuropeltis (?) Wall Angola, Hindistan, Çin ve Batı Malezya Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. 14 tür ile temsil edilir.
Neuropeltopsis (?) Ooststr Borneo Dichondroideae alt familyası, Cresseae oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür ile temsil edilir: Neuropeltopsis alba
Jacquemontia Choisy Tropikler ve subtropikler Dichondroideae alt familyası, Jacquemontieae oymağının tek cinsidir. Yaklaşık 109 tür ile temsil edilir.
Jacquemontia pentanthos
Dicranostyles Benth Güney Amerika Dichondroideae alt familyası, Maripeae oymağının bir cinsidir. 15 tür ile temsil edilir.
Dicranostyles scandens
Lysiostyles Benth Kuzey Amerika'dan Kuzey Brezilya'ya kadar görülür. Dichondroideae alt familyası, Maripeae oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür ile temsil edilir: Lysiostyles scandens
Maripa Aubl Meksika'dan Güney Amerika'ya dağılmıştır. Dichondroideae alt familyası, Maripeae oymağının bir cinsidir. 20 tür ile temsil edilir.
Itzaea (?) Standl. & Steyerm Nikaragua'dan Meksika'ya kadar olan bölgede hat boyunca yayılmıştır. Dichondroideae alt familyası, Maripeae (Cresseae?) oymağının bir cinsidir. Yalnızca bir tür ile temsil edilir: Itzaea sericea

[2][3][4]

  1. ^ "Aniseia". Convolvulaceae Unlimited (İngilizce). 27 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2020. 
  2. ^ "List of Genera in Convolvulaceae". Angiosperm Phlogeny Website Vers. 14 (İngilizce). University of Missouri, St Louis: Missouri Botanical Garden. 22 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2020. 
  3. ^ "Angiosperm Phylogeny Website". Convolvulaceae (İngilizce). Missouri Botanical Garden-University of Missouri, St Louis. 2 Aralık 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2020. 
  4. ^ "World Checklist of Selected Plant Families: Royal Botanic Gardens, Kew". wcsp.science.kew.org. 13 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2020.