KYPCK (Rusça Курск kelimesinin Volapuk çevirisi) 2007 yılında kurulmuş bir Fin doom metal grubudur.

KYPCK
KYPCK, Nosturi'de canlı performansı. (2008)
Genel bilgiler
Başladığı yer Tampere/Oulu, Finlandiya Finlandiya
Tarzlar Doom metal
Etkin yıllar 2007 - günümüz
Müzik şirketi UHO Production
Century Media
İlişkili hareketler Sentenced
Poisonblack
Dreamtale
Fiasco General
Solution 13
Resmî site kypck-doom.com
Üyeler E. Seppänen
S. S. Lopakka
S. Kukkohovi
J. T. Ylä-Rautio
A.K. Karihtala

Müzik tarzlarını "Finlandiya'dan Hızlı Rusça Doom Metal" olarak tanımlarlar. Vokalist Erkki Seppänen akıcı bir şekilde Rusça konuşabilmektedir ve Moskova'da büyükelçilikte çalışmıştır.[1] 12 Mart 2008'de çıkış yaptıkları "Çerno" (Kiril: Черно) albümü, jewelbox ve digipak olarak Finlandiya'da piyasaya sürülmüştür. Albümün kitapçığında Rusça şarkı sözleri ve İngilizce çevirileri bulunur. İkinci albümleri "Nije"yi (Kiril: Ниже) Ocak 2010'da bitirmişlerdir ve 9 Şubat 2011'de piyasaya sürmüşlerdir.

ÜyelerDüzenle

E. Seppänen – Vokal (2007–günümüz)
S. S. Lopakka6 telli enstrümanlar (2007–günümüz)
S. Kukkohovi – 6 telli enstrümanlar (canlı konserler 2008–2011, 2011–günümüz)
J. T. Ylä-Rautio – 1 telli enstrümanlar (2007–günümüz)
A.K. Karihtala – Bateri (2011–günümüz)

Önceki üyelerDüzenle

K. H. M. Hiilesmaa – Bateri (2007–2011)

DiskografiDüzenle

Stüdyo AlbümleriDüzenle

  • Çerno (Черно) - 2008
  • Nije (Ниже) - 2011
  • Имена на стене (The Names on the Wall) – Imena na Stene (2014)
  • Зеро (Zero) – Zero (2016)

TeklilerDüzenle

  • 1917 - 2008
  • Imya na Stene - 2014)
  • All About Us - 2016

VideografiDüzenle

  • 1917 - 2008
  • Stalingrad - 2009
  • Alleya Stalina - 2011
  • Imya na Stene - 2014
  • Deti Birkenau - 2014
  • Ya svoboden - 2016

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2012.