Ana menüyü aç

Jesse Gordon Spencer (doğum 12 Şubat 1979) Avustralyalı aktör. En önemli çıkışını House MD televizyon dizisindeki Dr. Robert Chase rolü ile yakalamıştır.

Jesse Spencer
Jesse Spencer cropped.jpg
Doğum Jesse Gordon Spencer
12 Şubat 1979 (1979-02-12) (40 yaşında)
Melbourne, Victoria, Avustralya
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1994–günümüz
Resmî site http://www.jessespencer.com

İçindekiler

Kişisel YaşamıDüzenle

Oyuncu 1979 yılında Melbourne'de dünyaya geldi. Ebeveynleri Robyn and Rodney Spencer milliyetçi ve Avustralya'ya daha fazla göçedilmesine karşı olan Australians Against Further Immigration partisinin kurucularıdır ve pek çok kez seçimlere katılmıştır. Dört çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğudur. İki büyük erkek kardeşi vardır. Abisi Tarney estetik cerrah, diğer abisi Luke ise ortopedisttir. Küçük kız kardeşi Polly de anestezi uzmanıdır. Spencer, Canterbury Primary School, Malvern Central School ve özel Scotch College'de eğitim görmüş ve eğitim hayatı Avustralya'da geçmiştir. 1997 yılında mezun olmuştur.

 
Jesse Spencer ve Jennifer Morrison, 2007

Mart 2004'te House M.D. dizisinin oyuncu seçimlerine giderken Vancouver Uluslararası Havaalanı'nda, dizide de birlikte rol alma fırsatı bulduğu Jennifer Morrison ile tanışmıştır. Temmuz 2004'te ilişkileri başlayan çift, 23 Aralık 2006 tarihinde Paris'te nişanlanmıştır. 2007 yılının sonlarında Los Angeles'ta evleneceklerini ilan eden çift buna rağmen 2007 yılının Ağustos ayında evliliklerini iptal etmiş ve ayrılmıştır.[1] Spencer, 2012 yılının başlarında profesyonel dalga sörfçüsü Maya Gabeira ile birliktedir.

Kariyeri ve ÖdüllerDüzenle

Scotch College'de eğitimine devam ederken Avustralya yapımı televizyon dizisi Neighbours'da ilk önemli rolünü oynamış ve 2000 yılına kadar bu dizide rol almıştır. Bu dönemde ayrıca Death in Holy Orders, Uptown Girls ve Swimming Upstream filmlerinde roller almıştır. 2004 yılından itibaren de, Amerikan yapımı House MD TV tıbbi dram dizisinde Dr. Chase rolü ile Hugh Laurie ile boy göstermiştir ve dünyaca tanınan bir oyuncu olmuştur.

Spencer 11 Mayıs 2006 tarihinde House MD TV dizisindeki rolü ile Altın Bumerang (Golden Boomerang) ödülüne layık görülmüştür. 2007 yılında da “People Magazine” dergisinin En Güzel 100 İnsan listesinde yer almıştır.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Film Rol Notlar
2000 Lorna Doone Marwood de Whichehalse TV filmi için çekilmiştir
2001 Curse of the Talisman Jeremy Campbell TV filmi için çekilmiştir
Winning London Lord James Browning Jr.
2002 Stranded Fritz Robinson TV filmi için çekilmiştir
2003 Swimming Upstream Tony Fingleton Otobiyografik film
Uptown Girls Neal Fox
Death in Holy Orders Raphael Arbuthnot TV filmi için çekilmiştir
2006 Flourish Eddie Gator
2010 Tell-Tale Aşık
2011 The Girl Is in Trouble Nicholas
Televizyon
Yıl İsim Rol Notlar
1994 Time Trax Young Bill Bölüm: "A Close Encounter"
1994–2000; 2005 Neighbours Billy Kennedy
1998 Hercules: The Animated Series Triten Jr. Bölüm: "Hercules and the Son of Poseidon"; seslendirme
2002 Always Greener Kyle Bölüm: "A Death in the Family"
2004–2012 House MD Dr. Robert Chase
2005 Blue Heelers Lee Cruickshank Bölüm: "Dangerous Animals"
2012– Chicago Fire Matthew Casey
Tiyatro
Yıl İsim Rol Notlar
1991 Kral ve ben Louis State Theatre, Melbourne, Australia.
1992 Winnie the Pooh Christopher Robin The Alexander Theatre (Monash), Australia.
1993 Scrooge Older brother of Tiny Tim The Princess Theatre, Melbourne, Australia.
1998–1999 Peter Pan Peter Pan Hammond Productions (London), White Rocks Theatre, Hastings, UK.
1999–2000 Jack and the Beanstalk Jack Artist Management Group production - Wolverhampton Grand Theatre, UK.
2003 The Modernists Terrance The Crucible Theatre, Sheffield, UK.
Müzik Videosu
Yıl Şarkının Adı Rol Şarkıcı
2009 Still Have My Heart Dişçi Caitlin Crosby
2010 Say Goodbye Sevgili Katharine McPhee

Dış bağlantılarDüzenle

NotlarDüzenle