Jerry Maren

Aktör

Jerry Maren (doğum adıyla: Gerard Marenghi; d. 24 Ocak 1920 -ö. 24 Mayıs 2018), Amerikalı oyuncudur. En aşina rolü 1939 yapımı sinema klasikleri arasına yerleşmiş Metro-Goldwyn-Mayer yapımı "Oz Büyücüsü" 'nde canlandırdığı Lollipop Loncası'nın "Munchkin üyesi" rolüdür. Oyuncunun yer aldığı diğer bazı yapımlar arasımda; At the Circus (1939), That's the Spirit (1945), The Lord of the Rings (1978) ve Dahmer vs. Gacy (2010) vb. sayılabilir.

Jerry Maren
Jerry Maren 2010.jpg
Marren 2010'da
Doğum Gerard Marenghi
20 Ocak 1920
Boston, Massachusetts, ABD.
Ölüm 24 Mayıs 2018 (98 yaşında)
La Jolla, Kaliforniya, ABD.
Milliyet Amerikalı
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1938-2013
Boy 53,9 İnç
Evlilik Elizabeth Barrington (e. 1975; ölüm: 2011)

FilmografiDüzenle

Sinema filmleriDüzenle

  • 1939: At the Circus
  • 1945: That's the Spirit
  • 1973: Little Cigars
  • 1978: The Lord of the Rings
  • 2010: Dahmer vs. Gacy

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1951: Smilin' Ed's Gang
  • 1971: Lidsville
  • 1982: No Soap, Radio
  • 1989: Short Ribbs

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1979: The Making of 'The Wizard of Oz'
  • 1985: Petronella
  • 1994: In Search of Oz

Video filmlerDüzenle

  • 1993: We're Off to See the Munchkins
  • 1994: The Bible According to Hollywood
  • 2004: Tod Browning's 'Freaks': The Sideshow Cinema
  • 2009: Hollywood Celebrates Its Biggest Little Stars!

Dış bağlantılarDüzenle