Ana menüyü aç

Jon Thomas Terrell[1] (bilinen adıyla : Jay Thomas ; d. 12 Temmuz 1948 - ö. 24 Ağustos 2017) ,Amerikalı aktör, komedyen ve radyo şov programı sunucusu. Tv yapımları Remo DaVinci karakterini canlandırdığı Mork & Mindy (1979–81), Eddie LeBec karakterini canlandırdığı Cheers (1987–89), Jack Stein karakterini canlandırdığı Love & War (TV dizisi) (1992–95), ve Jerry Gold karakterini canlandırdığı Murphy Brown ile bilinir. 1990 ve 1991 yıllarında canlandırdığı komedi karakterleriyle En İyi Misafir Oyuncu dalında Primetime Emmy Ödülü 'nü kazandı.

Jay Thomas
Jay Thomas at 44th Primetime Emmy Awards cropped.jpg
Doğum Jon Thomas Terrell
12 Temmuz 1948(1948-07-12)
Kermit, Teksas, ABD.
Ölüm 24 Ağustos 2017 (69 yaşında)
Meslek Oyuncu, radyo ve şov programı sunucusu
Etkin yıllar 1980–2017
Çocuk(lar) 3 çocuğu vardır.

Sinema ve Tv filmlerindede yer alan oyuncu özellikle 1997 yapımı Killing Mr. Griffin adlı yapımda canlandırdığı Mr. Griffin karakteriyle akıllarda kalmıştır. Radyo ve şov programlarında sunuculukta yapan Jay Thomas 24 Ağustos 2017'de 69 yaşında ölmüştür.

FilmografiaDüzenle

  • Material Lies (2010)
  • Horrorween (2010)
  • Labor Pains (2009)
  • American Dad (2007) (seslendirme)
  • The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006)
  • O Cãozinho Esperto (2004)
  • The Santa Clause 2 (2002)
  • O Mistério da Libélula (2002)
  • Law & Order (2002) (série)
  • An American Daughter (2000)
  • Hércules (1998-1999) (seslendirme)
  • Fantasy Island (1999)
  • The Simple Life (1998)
  • Monkey Business (1998)
  • As Aventuras de Ragtime (1998)
  • Killing Mr. Griffin (1997)
  • Mr. Holland - Adorável Professor (1995)
  • Batman (1992)
  • Murphy Brown (1990) (Tv dizisi)
  • The Golden Girls (1989)
  • O Anjo Detetive (1988)
  • A Year in the Life (1987)
  • The Love Boat (1986)
  • Chud - A Cidade das Sombras (1984)
  • Mork & Mindy (1978) (Tv dizisi)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Jay Thomas – Biography". IMDB. 3 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle