Ana menüyü aç

Camala

Ukraynalı şarkıcı
(Jamala sayfasından yönlendirildi)

Susana Cemaleddinova (UkraynacaСусана Джамаладінова; Kırım TatarcasıSusana Camaladinova; d. 27 Ağustos 1983), sahne adıyla Camala (UkraynacaДжамала, Kırım TatarcasıCamala), Ukraynalı şarkıcı.[1]

Camala
Genel bilgiler
Doğum adı Susana Cemaleddinova
Doğum 27 Ağustos 1983 (1983-08-27) (36 yaşında)
, Kırgızistan SSC, Sovyetler Birliği
Uyruk Ukrayna Ukrayna
Tarzlar
Meslekler Şarkıcı-şarkı yazarı
Etkin yıllar 2005-günümüz
Müzik şirketi
  • MOON
  • Major Music Box
Resmî site jamalamusic.com

Jūrmala'da düzenlenen "New Wave - 2009" Uluslararası Genç Pop Şarkıcıları Yarışması'nda gösterdiği performansla büyük ödül ile ödüllendirilmiştir. Ukrayna'yı "1944" adlı Kırım Tatar Sürgününü anlatan şarkısıyla 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmiş ve yarışmayı 534 puanla kazanmıştır.[2] Eurovision'ı kazanmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından Camala'ya Ukrayna halk sanatçısı unvanı verildi.[3]

Camala, 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik ödülünü tutarken

Kişisel yaşamıDüzenle

Josef Stalin tarafından atalarının sürgün edildiği Kırgızistan'da doğan Cemaleddinova'nın ailesi Ukrayna'nın bağımsızlığını kazanması üzerine Kırım'a döndü. Babası Müslüman bir Kırım Tatarı, Ermeni kökenli olan annesi ise Hristiyandır.[4][5][6]

AlbümlerDüzenle

FilmografiDüzenle

Müzik klibi
Yıl Şarkı Yönetmen
2009 History Repeating Alan Badoev
2010 You're Made of Love + (Rusça) Katya Tsarik
2010 It's Me, Jamala + (Ukraynaca)
2011 Smile Max Ksjonda
2011 Find me John X Carey
2012 Я люблю тебя (Rusça) Sergei Sarakhanov
2013 Кактус (Rusça) Denis Zakharov
2013 All These Simple Things
2013 Depends On You + (Rusça) Viktor Vilks
2014 Чому квіти мають очі? (Ukraynaca) Oles Sanin
2015 Я заплуталась (Ukraynaca) Tolik Sachivko
Film
Yıl Film Rol
2014 Povodyr Olga
2014 Alice's Adventures in Wonderland Tırtıl

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Veselova, Viktoria; Melnykova, Oleksandra (11 Şubat 2016). "Crimean singer in line to represent Ukraine at Eurovision". theguardian.com. The Guardian. 21 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2016. 
  2. ^ http://www.eurovision.tv/page/news?id=ukraine_wins_2016_eurovision_song_contest
  3. ^ Jamala'ya ‘Halk Sanatçısı' unvanı verildi, Sözcü, Erişim tarihi: 22 Mayıs 2016
  4. ^ Ruban, Mariya. "Джамала: "Хочу пишне кримсько-татарське весілля"". Cегодня.UA. 10 Şubat 2015. Erişim tarihi: 20 Nisan 2015. (Ukraynaca)
  5. ^ "Джамала: Моя мама христианка-армянка, папа крымский татарин-мусульманин". UA-Report. 25 Şubat 2011. Erişim tarihi: 20 Nisan 2015. (Rusça)
  6. ^ "http://thenordar.com/jamala-interview-public-talk/ Интервью с Джамалой на Public Talk". Арт-журнал Thenordar. 27 Ağustos 2014. Erişim tarihi: 20 Nisan 2015. (Rusça)

Dış bağlantılarDüzenle