Jäääär

Jäääär, 1991 yılında kurulmuş Eston folk-rock müzik grubudur.

Jäääär
Başladığı yer Estonya Estonya
Tarzlar Folk-rock
Etkin yıllar 1991-günümüz
Resmî site jaaaar.eu
Üyeler Andrus "InBoil" Rootsmäe
Jaan Sööt
Tarvo "Tarz" Jaaksoo
Tõnu "Tõun" Timm

GeçmişDüzenle

Jäääär, 1991 yılında Tartu'da kuruldu. 80'lerin elektronik müzik tınısına alternatif olarak, akustik bir müziği ön planda tutan grup bu yıldan itibaren hızlı bir şekilde albüm çalışmalarına başladı ve 2011 yılına kadar toplamda on dört adet albüm kaydetti. Grup, 2010 yılında Estonya Pop Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Grubu Ödülü"nün sahip oldu.

Grup üyeleriDüzenle

DiskografiDüzenle

  • 1991 "Jäääär I"
  • 1992 "Jäääär II"
  • 1992 "Jää-hääl"
  • 1996 "Parimad"
  • 1998 "Tartu - väike puust linn"
  • 2003 "Oota:"
  • 2004 "Väikesed raamatud"
  • 2005 "Juubeliplaat: ei Üle ega Ümber"
  • 2006 "Vaaaata"
  • 2007 "Viis (4+1)"
  • 2008 "Jää-hääl"
  • 2009 "Pojaga restoranis"
  • 2009 "Öö on öö 2009"
  • 2011 "Juuuubel"

Dış bağlantılarDüzenle